Rize Belediyesinin Açmadığı Yolda Sağlıkçıların Çilesi

Rize Belediyesinin Açmadığı Yolda Sağlıkçıların Çilesi
Rize Belediyesi kar temizleme çalışmalarında bir kez daha sınıfta kaldı. Belediyenin açmadığı mahalle yolunda sağlıkçılar hastaya ulaşabilmek için 1,5 saat kar içerisinde yürümek zorunda kaldı.

Rize’nin Ekmekçiler Mahallesi’nde yaşanan olayda bugün kar yağmamış olmasına rağmen Rize Belediyesi, geçen yıl yaşattığı kar hezimetini hatırlattı. Rize Belediyesi’nin şehir merkezine birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Ekmekçiler Mahallesi’nin karla kapanan yolunu bugün öğle saatlerine kadar açmaması sonucu 112 Sağlık ekibi 1,5 saatlik çileli bir yürüyüşün ardından hastaya ulaşabildi.

Edinilen bilgiye göre, 75 yaşlarındaki astım hastası Saniye Büyükoğlu’nun hastaneye kaldırılması için 112 Acil arandı. Bir doktor, 1 hemşire ve sağlık ekibiyle verilen adrese çıkmak için yola çıkan 112 ekibi, Yağlıtaş Ekmekçiler Mahalle yolunun kardan dolayı kapalı olduğunu gördü. 112 aracının kardan ilerleyememesi sonucu yolu açması için Rize Belediyesine haber verildi ancak iş makinesinin bölgeye ulaşması gecikince, 112 ekibi 1,5 saatlik bir yürüyüş yaparak hastanın bulunduğu eve ulaştı.

112 ekibi hastanın tedavisini evde yaparken Rize Belediyesi tarafından mahalleye gönderilen iş makinesi de yolu kısmen açarak 112 ekibini olay yerinden alıp araçlarına kadar götürdü.

Astım hastası sayesinde gecikmeli olsa da yolu açılan Ekmekçiler Mahallesi ile birlikte Rize Merkeze bağlı tüm mahalle yollarının ulaşıma açıldığı ancak mahallelerin ara sokaklarının yol açma çalışmalarının birkaç gün sürebileceği bildirildi.

kar-temizleme-ambulans-53.jpg