Rize Belediyesi'nin Cesur Yürekleri Final Grubuna da Çok Farklı Başladı

Rize Belediyesi'nin Cesur Yürekleri Final Grubuna da Çok Farklı Başladı
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselmek için kıran kırana mücadelelere sahne olan 6’lı final grubunun maçları bugün Ankara’da başladı. Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Çerkezköy Belediyesi’ni 68-50 mağlup ederek liderliğe yerleşti.

Kadın Basketbol Bölgesel Liginde büyük bir başarı sağlayarak grubunu namağlup lider tamamlayan ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselme final maçlarına katılmaya hak kazanan Rize Belediyesi Kadın Basketbol takımı, final maçlarına da müthiş bir başlangıç yaparak ilk maçını 18 sayı farkla kazandı.

İlk kez katıldığı Kadın Basketbol Bölgesel Liginde oynadığı 6 maçı da farklı kazanarak grubunu namağlup lider tamamlayan ve 7-12 Haziran tarihleri arasında Ankara Spor Salonu’nda oynanacak olan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselme final maçlarına katılmaya hak kazanan Rize Belediyesi Kadın Basketbol takımı, bugün grupta oynadığı ilk maçını 18 sayı farkla kazanmayı başardı.

Çerkezköy Belediyesi’ni 68-50 mağlup eden Rize Belediyesi Kadın Basketbol takımı, ilk maçlar sonunda liderlik koltuğuna oturdu Grupta oynanan diğer maçlarda Turgutlu Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 70-61 mağlup ederken, Tarsus Belediyesi ise Denge Okulları’nı 64 – 51 mağlup etti.

Rize Belediyesi, yarın (8 Haziran Salı günü) gruptaki ikinci maçta Denge Okulları ile saat: 18.00’de karşılaşacak.

Tüm karşılaşmalar Türkiye Basketbol Federasyonunun Youtube kanalından canlı yayınlanacak.

Rize Belediyespor’da Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu, ilk kez yer aldıkları ligde grup maçlarını namağlup lider tamamlayarak final grubuna kalmalarının kendileri için büyük bir başarı olsa da bu başarıyı Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselerek taçlandırmak istediklerini ifade ederek, sporcularının grup maçlarında gösterdikleri üstün başarıdan dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür etti. Aynı kazanma azmi ve istekle grup maçlarına da galibiyetle başlamalarının moral açısından önemli olduğunu kaydeden Köroğlu, “Rakiplerimiz bizden daha tecrübeli ve deneyimli olsa da hiçbirinden çekinmiyoruz. Biz başarıya aç bir takım olarak grup maçlarında ortaya koyduğumuz performansı burada da parkeye yansıtmak ve ilk iki takım arasında yer almak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda rakibimiz kim olursa olsun son ana kadar kazanmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Buraya namağlup geldik buradan da Rize’ye inşallah şampiyon olarak döneceğiz. Şu ana kadar oynadığımız maçlarda bunu başaracak güce sahip olduğumuzu da tüm sporseverlere gösterdiğimize inanıyorum. İnşallah grup maçları sonunda ilk ikide yer alarak şampiyonluğu desteklerini bizden esirgemeyen sayın Belediye Başkanımız Rahmi Metin’e hediye edeceğiz. “ dedi.

Grupta oynanacak 5 maç sonunda ilk 2 sırayı alacak olan takımlar Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselecek.

FİNAL GRUBU MAÇLARI

8 Haziran Salı Saat: 13.00 İzmir Büyükşehir Belediyesi - Çerkezköy Belediyesi

8 Haziran Salı Saat: 15.30 Tarsus Belediyesi – Turgutlu Belediyespor

8 Haziran Salı Saat: 18.00 RİZE BELEDİYESİ – Denge Okulları

9 Haziran Çarşamba Saat: 13.00 Çerkezköy Belediyesi – Tarsus Belediyesi

9 Haziran Çarşamba Saat: 15.30 Denge Okulları – Çerkezköy Belediyesi

9 Haziran Çarşamba Saat: 18.00 RİZE BELEDİYESİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi

11 Haziran Cuma Saat: 13.00 Turgutlu Belediyesi – RİZE BELEDİYESİ

11 Haziran Cuma Saat: 15.30 Denge Okulları – Çerkezköy Belediyesi

11 Haziran Cuma Saat: 18.00 Tarsus Belediyesi – İzmir Büyükşehir Belediyesi

12 Haziran Cumartesi Saat: 12.00 Çerkezköy Belediyesi – Turgutlu Belediyespor

12 Haziran Cumartesi Saat: 14.30 İzmir Büyükşehir Belediyespor – Denge Okulları

12 Haziran Cumartesi Saat: 17.00 RİZE BELEDİYESİ – TARSUS BELEDİYESİ

rize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-cerkezkoy-belediyesi-maci-7.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-cerkezkoy-belediyesi-maci-5.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-cerkezkoy-belediyesi-maci-4.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-cerkezkoy-belediyesi-maci-3.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-cerkezkoy-belediyesi-maci-2.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-cerkezkoy-belediyesi-maci-1.jpg