Rize Belediyesi'nin Yarı Final Maç Programı Belli Oldu

Rize Belediyesi'nin Yarı Final Maç Programı Belli Oldu
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final müsabakalarının ardından yarı final eşleşmeleri belli oldu. Çeyrek finalde Uludağ Basket NBSD’yi eleyen Rize Belediyesi, yarı finalde BOTAŞ Gelişim ile eşleşti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonu 2 ve 9. sıralar arasında tamamlayan takımlar play-off karşılaşmaları oynuyor. Çeyrek final müsabakalarının ardından Rize Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, BOTAŞ Gelişim ve HDI Sigorta Yalova VIP yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Eşleşmelerde üç maç kazanan ekipler finale yükselecek.

Normal sezonu 4. sırada tamamlayan Rize Belediyesi, play-off yarı finalinde normal sezonu 3. sırada tamamlayan BOTAŞ Gelişim ile eşleşirken, ligi 2. sırada tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi ise normal sezonu 6. sırada tamamlayan HDI Sigorta Yalova VIP ile eşleşti.

Yarı final maçlarında ilk 2 maç normal sezonu üst sırada tamamlayan takımların sahasında oynanacak. 3. maç ise normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Üç maçı kazanan ekiplerin finale yükseleceği yarı finalde seride durumun 2-1 olması halinde ise 4. maç yine normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. 4. maç sonunda seride durum 2-2 olursa finale yükselecek takım 5. maçla belli olacak. 5. maç ise normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak.

Buna göre, Rize Belediyesi, Botaş Gelişim ile yarı finalin ilk 2 maçını Ankara’da DSİ Spor Salonunda oynayacak. 3. maç ise Rize’de oynanacak. Finale çıkacak takım 3 maç sonunda belli olmazsa 4. maç yine Rize’de oynanacak. Seride durumun 2-2 olması halinde ise finale çıkanın belli olacağı 5. maç Ankara DSİ Spor Salonunda oynayacak

Yarı finalde rakiplerini eleyen takımlar finalde karşılaşacak. Finalde de 3 maç kazanan takım 2022-2023 sezonunda Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.

Emlak Konut normal sezonda ligi 1. sırada tamamlayıp şampiyon olduğundan Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne direkt olarak yükselmişti.

Rize Belediyesi, Botaş Gelişim ile ligde oynadığı 2 maçı da kaybetti. Sezonun ilk devresinde Ankara’da oynanan karşılaşmayı 66-46 kaybeden Rize Belediyesi, Rize’de oynanan maçta ise son dakikasına önde girmesine rağmen rakibine mağlup olmuş ve karşılaşmayı 72-70 kaybetmişti.

Yarı final maçlarının programı şöyle:

22 Nisan Cuma günü saat: 14.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi – HDI Sigorta Yalova VIP

22 Nisan Cuma günü saat: 18.00 Botaş Gelişim – Rize Belediyesi

24 Nisan Pazar günü saat: 14.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi – HDI Sigorta Yalova VIP

24 Nisan Pazar günü saat: 14.30 Botaş Gelişim – Rize Belediyesi

27 Nisan Çarşamba günü saat: 15.30 Rize Belediyesi - Botaş Gelişim

27 Nisan Çarşamba günü saat: 17.30 HDI Sigorta Yalova VIP - Mersin Büyükşehir Belediyesi

rize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-play-off-ceyrek-finalinde-uludag-basket-nbsdyi-74-65-maglup-ederek-yari-finale-yukseldi-3-001.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-play-off-ceyrek-finalinde-uludag-basket-nbsdyi-74-65-maglup-ederek-yari-finale-yukseldi-4-001.jpgrize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-play-off-ceyrek-finalinde-uludag-basket-nbsdyi-74-65-maglup-ederek-yari-finale-yukseldi-2-001.jpg