Rize Bilsem Öğrencileri Ulusal Çocuk Kongresinde

Rize Bilsem Öğrencileri Ulusal Çocuk Kongresinde
13-14 Haziran 2013 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen ve 130 bildirinin sunulduğu 2. Ulusal Çocuk Kongresine ilimiz Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri iki bildiri ile katıldı.

Bilim Sanat Merkezi Öğretmenlerinden Osman AKYÜZ danışmanlığında bilsem öğrencileri Kadir Efe TELLİOĞLU ve Şefik Arda KILIÇ’ın “Üstün Zekâlı Öğrencilerin Duygusal Zeka Düzeylerinin İncelenmesi” konulu araştırması ile Abdullah ÇÖMEZ danışmanlığında Utku Sina TORNACI ve Fuat ŞENKAYA’nın   “Üstün Zekalı öğrencilerle, Üstün Zekalı Olmayan Öğrencilerin Öğrenme Stillerinin Karşılaştırılması” konulu araştırma bildirileri kongrede öğrencilerce sunuldu.

Uludağ Üniversitesi ile Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyelerinin yönetiminde altı salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kongreye ülke genelinden birçok akademisyen, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Bildirilerin sunumunun ardından katılımcıların birbirinden ilginç ve zor soruları öğrencilerce cevaplandı.

00.20130625164013.jpg

İki gün süren ve kapanış toplantısıyla sona eren kongrenin 3’üncüsünün ilimizde yapılmasını Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi talep etmiş olup, yapılan değerlendirme neticesinde 2014 Haziran ayında 3.Ulusal Çocuk Kongresinin Rize’de yapılmasına karar verildi.

Haber:Hızır İlyas Yıldırım