Rize Bu Gece Sanatla Büyülendi

Rize Bu Gece Sanatla Büyülendi
Öğretmenler Günü programı dolayısıyla Rize'ye gelen ünlü şair ve söz yazarı Cemal Safi, seslendirmiş olduğu birbirinden güzel şiirleriyle öğretmenlerin gecesine renk kattı.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen “Şiir Dinletisi ve Türk Sanat Musikisi” adlı programda Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ve ünlü şair ve söz yazarı Cemal Safi, Rizelilere unutamayacakları bir gece yaşattı.

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde Çay İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Ahmet Topal’ın Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirmesiyle kulakların pasının silinerek başladığı gecede Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Ethem Kaya’nın şefliğindeki Güzel Sanatlar Lisesi Korosu’nun Türk Sanat Musikisi resitalinin ardından ünlü şair ve söz yazarı Cemal Safi, okuduğu birbirinden güzel şiirleriyle Rizelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman coşkulu geçen programda Safi'nin esprili konuşmaları da geceye renk kattı. Yaklaşık 3 saat süren program sonrasında Ünlü Şair Cemal Safi, okurlarıyla bol bol fotoğraf çektirerek, kitaplarını imzaladı.

cemal-safi-rizede-1.20131125233313.jpg

cemal-safi-rizede-2.20131125233334.jpg

cemal-safi-rizede-3.jpg

cemal-safi-rizede-8.jpg

Vali Yardımcısı Şefik Aygöl tarafından, günün anısına Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Şaban Ali Aslışen’in kara kalem çalışması ile yaptığı Cemal Safi resmini Safi'ye takdim etti. Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ise Safi’ye plaket, Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği adına Yönetim Kurulu Üyesi Birsen Ertan çiçek takdiminde bulundu. Vali Yardımcısı Aygöl ve İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım programa katılımlarından dolayı Safi’ye teşekkür ederek günün anlamına özel olarak duygularını ifade eden kısa birer konuşma gerçekleştirdiler.

cemal-safi-rizede-4.20131125233400.jpg

cemal-safi-rizede-5.jpg

Safi, programın ardından programa katılanlara şiir kitaplarını imzaladı. Program sonunda ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik yapılan çekilişte çok sayıda hediye sahiplerini buldu.

Programa, Rize Valisi Nurullah Çakır’ın eşi Cemile Çakır, Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Gündoğdu Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler, eğitim camiasından çok sayıda isim ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

cemal-safi-rizede-6.20131125233420.jpg

cemal-safi-rizede-7.jpg

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...