Rize Bu Hafta Sıcaktan Kavrulacak!

Rize Bu Hafta Sıcaktan Kavrulacak!
Rize Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, bu haftanın çok sıcak geçeceğini belirterek, ”Hava sıcaklıklarında bu hafta içinde 5-7 derece bir artış var” dedi.

Rize Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü'nden gelen sıcak hava uyarısını dikkate alarak hava sıcaklıklarının mevsim sıcaklıklarının üzerine çıkması dolayısıyla bir uyarı mesajı yayımladı.

Vatandaşlara aşırı sıcak hava şartlarına karşı uyarıda bulunulan açıklamada şunlar kaydedildi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada: Halen bölge genelinde etkili olan yüksek hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. 

Bu hafta boyunca bölge genelinde beklenen yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı; özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.