Rize Dedeman Personelinden Anlamlı Yardım

Rize Dedeman Personelinden Anlamlı Yardım
Rize'de Dedeman Oteli çalışanları, Ramazan ayı nedeniyle verilen gıda yardımını kuraklık ve açlık yaşanan Somali'ye bağışlama kararı aldı.

Kızılay Rize Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, yaptığı açıklamada, Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle başta Somali olmak üzere tüm bölge halkının büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

Bölgede yaşayan milyonlarca insanı etkileyen bu durumun salgın hastalıklara ve ölümlere neden olduğunu, halkın çaresiz bir şekilde hayatta kalma mücadelesi verdiğini dile getiren Gezmiş, ''Bu denli büyük bir felaketle ülkelerin kendi imkanlarıyla mücadele etmesinin güçlüğü ortadadır. Bu düşünceyle ülkemizde Somali ve diğer Afrika ülkelerine yardım kampanyaları başlatıldı. Pek çok insan gerek maddi, gerekse gıda yardımı yaparak Somali ve diğer Afrika ülkelerine yardımcı olmaya çalışıyor'' dedi.

mehmet-nuri-gezmis.jpg

Gezmiş, son olarak Rize Dedeman Oteli'nde çalışan 39 kişinin, kendilerine Ramazan ayı nedeniyle verilen gıda yardımını, kendilerinden çok daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünerek Somali'ye bağışlama kararı aldıklarını anlatarak, ''Çalışanlar, kendilerine verilen gıda yardımını Somali'ye gönderilmek üzere bizlere teslim ettiler. Biz de bu yardımı Somali'ye göndereceğiz'' diye konuştu.

Yapılan davranışın örnek bir davranış olduğunu vurgulayan Gezmiş, ''Bugüne kadar pek çok vatandaşımız yardım kampanyalarına katıldı. Bundan sonra da vatandaşlarımızdan maddi ve dayanıklı kuru gıda yardımlarını bekliyoruz'' dedi.

dedeman-oteli-rize.jpg