Rize Devlet Hastanesi Açılışa Hazır

Rize Devlet Hastanesi Açılışa Hazır
5 yıldızlı otel konforundaki Rize Devlet Hastanesi Başbakan Erdoğan'a hazır ve resmi açılış törenini bekliyor...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın (Cumartesi günü) 15.30'da resmi açılışı Rize Valilik Binası önünden yapılacak toplu açılış töreniyle gerçekleştirilecek Rize Devlet Hastanesi açılış törenine hazır hale getirildi.

2011 Ağustos ayında hastaneyi TOKİ'den devraldıklarını açıklayan Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Basri Velioğlu, son yapılan çevre düzenlemesi ve kamelyaların yerleştirilmesiyle birlikte hastanenin açılışa hazır olduğunu söyledi.

10.042 metrekare inşaat alanında 76 milyon 287 bin 175 TL. harcanarak hasta ve hasta yakını memnuniyetini en üst seviyede tutacak şekilde dizayn edilen Rize Devlet Hastanesi, sağlık hizmetleri açısından eksiksiz, otelcilik hizmetleri açısından kaliteli ve insana değer veren bir yapıda inşa edilirken hastanede son olarak çevre düzenlemesi yapılarak kamelyalar da hastane bahçesine monte edildi.

rize-devlet-hastanesi-gunduz-gorunumu.jpg

Başhekim Opr. Dr. Hasan Basri Velioğlu, hastaneyi TOKİ'den devraldıkları 26 Ağustos 2011 tarihinden bugüne kadar 9 aylık süre geçtiğini ve bu süre zarfında binayı daha işlevsel hale getirdiklerini vurgulayarak "Sayın Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızın talimatlarıyla hastanenin çehresini Rize'ye yakışır bir hale getirdik." dedi.

hasan-basri-velioglu.20120511231954.jpgTüm tıbbi teşhis ve tedavi ile ilgili cihazların, hastane donanımlarının ve mefruşatlarının sıfırdan alındığını ifade eden Velioğlu, "Sağlık hizmetleri açısından eksiksiz, otelcilik hizmetleri açısından ise kaliteli ve insana değer veren bir anlayışla hizmet üretiyoruz. 10.042 metrekare inşaat alanı, 128'i tek kişilik 85'i çift kişilik ve diğer birimleriyle toplam 358 nitelikli hasta yatağı, 8 ameliyathane, 68 poliklinik servisi, 15 diyaliz ünitesi, 32 yoğun bakım yatağı, 6 çocuk yoğun bakım yatağı, 14 yenidoğan yoğun bakım yatağı ve 350 araçlık otoparka sahip hastanemiz hiçbir eksiği ve sorunu olmadan açılışa hazır durumdadır" dedi.

5 yıldızlı otel konforunda hastanenin otelcilik hizmetleri açısından kusursuza yakın hizmet verdiğini belirten Başhekim Velioğlu, "tuvaleti, banyosu, refakatçi koltuğu, dolabı, televizyon sistemi, mini buzdolabı, kişisel bakım ürünlerinin yanısıra ferah odalarda hasta ve yakınlarına kablosuz internet hizmeti de sunuyoruz" diye konuştu. 

Hastaların kendilerini evlerinde hissetmeleri için farklı hizmetler sunduklarını açıklayan Velioğlu, 52 doktor, 212 hemşirenin görev yaptığı hastanede 800'ü aşkın personelin çalıştığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: Hastaların ve yakınlarının isteklerine bağlı olarak onlara kütüphanecilik hizmeti veriyoruz. Ayrıca çocukların rahat edebilmeleri için oyun parklarının yanında haftada birgün palyaço eşliğinde onları eğlendirecek program düzenliyoruz. Çaykur ile ortak yürüttüğümüz hasta ve refakatçilerine çay servisimiz ve engelli hastalarımız için çalışmalarımız devam ediyor.

rize-devlet-hastanesi-acilisa-hazir.jpg