Rize Devlet Hastanesi’nde ilk kez hastayı uyutmadan karotis endarterektomi ameliyatı yapıldı

Rize Devlet Hastanesi’nde ilk kez hastayı uyutmadan karotis endarterektomi ameliyatı yapıldı
Rize Devlet Hastanesi’nde ilk kez bir hastayı uyutmadan Karotis Endarterektomi (şah damarı ameliyatı) yapıldığı bildirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Rize Devlet Hastanesinde ilk kez uyanık hastaya Cervikal Kök Blok anestezi altında Karotis Endarterektomi (şah damarı ameliyatı) yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, bu ameliyatın uyutularak yapılan ameliyatlardan farklı olarak daha az riskli, hasta ile diyalog şeklinde bir operasyon olması sebebiyle öne çıktığı, Karotis Endarterektomi ameliyatının daha çok yaşlı kişilere yapıldığı ve uyutularak anestezinin daha riskli olduğu durumlarda tercih edildiği kaydedildi.

Ameliyat olan 67 yaşındaki Orhan Kurtoğlu ise yaptığı açıklamada, “Ameliyat esnasında doktorlarımın motive edici konuşmaları ile rahatladım, ameliyatım ağrısız geçti, yürüyerek evime gidebilirim. İlgileri ve alakalarından dolayı ameliyatı gerçekleştiren doktorlarıma, benimle ilgilenen ameliyathane ve servis hemşirelerine, hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim. Bu operasyonu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı ve aynı zamanda hastane Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene’ye, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Emre Karagöz ile emeği geçen tüm KVC hemşirelerine, anestezi ekibine ve hastane çalışanlarına teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

rize-devlet-hastanesinde-ilk-kez-bir-hastayi-uyutmadan-karotis-endarterektomi-sah-damari-ameliyati-yapildi-2.jpg

rize-devlet-hastanesinde-ilk-kez-bir-hastayi-uyutmadan-karotis-endarterektomi-sah-damari-ameliyati-yapildi-1.jpg

rize-devlet-hastanesinde-ilk-kez-bir-hastayi-uyutmadan-karotis-endarterektomi-sah-damari-ameliyati-yapildi-3.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum