Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 12 yataklı erişkin yoğun bakım servisi açıldı

Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 12 yataklı erişkin yoğun bakım servisi açıldı
Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni acil servis binasının 2. katında 12 yataklı Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi hizmete girdi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan yeni Acil Servisin 2. Katında inşası ve teknik donanımı ile tıbbi cihaz ve malzemeleriyle görev yapacak personeli tamamlanan 12 yataklı Erişkin Yoğun Bakım Ünitesinin hizmete girdiğini bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Rize geneli kamu hastanelerinde yenidoğan yoğun bakım yatakları hariç 77, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ise 46 erişkin yoğun bakım yatağı bulunmakta olup; yoğun bakım yatakları, ilimiz ve bölgemiz için büyük önem taşımakta, zaman zaman yatak sıkıntı çekildiğinden çevre illere hasta sevkleri yapılmak durumunda kalınmaktadır. Bu ihtiyacın karşılanması maksadıyla yapılan planlama doğrultusunda, Eğitim ve Araştırma Hastanemiz yeni Acil Servisi üzerinde inşası ve teknik donanımı bitirilen, tıbbi cihaz ve malzemeleri tamamlanan, görev yapacak personeli belirlenerek gerekli eğitimleri aldırılan, 12 yataklı Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi açılarak hastalarımıza hizmet sunmaya başlamıştır. Sunulan bu hizmet ile ilimiz yoğun bakım yatak sayısına önemli bir katkı sağlanmış olup, bu alandaki eksikliğimizin giderilmesi sürecinde ciddi bir yol alınmış olacaktır. Çok yakın bir süre içinde ise ilimize yeni kazandırılan anjiyo cihazının devreye girilmesi ile hizmet veren anjiyo cihaz sayımız ikiye çıkacak olup, beraberinde tadilat sürecinde sona gelinen ve bakanlığımızca ihtiyaç duyulan yeni tıbbi cihaz ve malzemelerle donatılan ilave kardiyoloji servisinin de devreye girmesiyle büyük yoğunluk yaşanan ve son derece önemli olan kardiyoloji alanında da ilimiz ve bölgemiz için önemli bir rahatlama sağlanmış olacaktır.” denildi.

rizede-12-yatakli-bir-eriskin-yogun-bakim-servisi-daha-hizmete-girdi-5.jpg

rizede-12-yatakli-bir-eriskin-yogun-bakim-servisi-daha-hizmete-girdi-1.jpg

rizede-12-yatakli-bir-eriskin-yogun-bakim-servisi-daha-hizmete-girdi-2.jpg

rizede-12-yatakli-bir-eriskin-yogun-bakim-servisi-daha-hizmete-girdi-4.jpg

rizede-12-yatakli-bir-eriskin-yogun-bakim-servisi-daha-hizmete-girdi-6.jpg

rizede-12-yatakli-bir-eriskin-yogun-bakim-servisi-daha-hizmete-girdi-3.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15 Yorum