Rize Emanetine Sahip Çıktı Onbinler Meydanda Toplandı

Rize Emanetine Sahip Çıktı Onbinler Meydanda Toplandı
Rizeliler, Ak Parti Kurucu Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emaneti Başbakan Davutoğlu’na kundaktaki bebeğinden 70’ine kadar her kesimiyle sahip çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’sız Rize’deki ilk Ak Parti mitinginde coşku ve katılım üst düzeydeydi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Artvin mitinginin ardından helikopterle Rize’ye geldi. Miting saatinden önce mitingin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanını akın akın dolduran Rizeliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rizeli İlk Devlet Başkanı olması yönündeki emaneti Başbakan Davutoğlu’na sahip çıktı.  

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-28.jpg

Miting alanını dolduran yaklaşık 20 bin dolayındaki Rizeliler büyük coşku ve heyecanla karşıladıkları Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasını sık sık "Recep Tayyip Erdoğan", "Rize sizinle gurur duyuyor", "Sen bize 'Reis'in emanetisin", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin", "Dik dur eğilme, Rize seninle", "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganları ve tekbir sesleriyle kesilerek emanete sahip çıktıklarını yoğun sevgi gösterileriyle gösterdi.

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-1-001.jpg

Davutoğlu da büyük bir moral depoladığı Rize’de bu sevgi ve coşkuya karşılık vererek kendisinin de Rizelilerle gurur duyduğunu ifade etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını hemşehrilerine iletti, bu meydanın selamını yarın toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileteceğini söyledi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU RİZE’Yİ BÖYLE SELAMLADI: KAÇKARLAR GİBİ BAŞI DİK BİR LİDER ÇIKARAN RİZE’YE SELAM OLSUN

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-25.jpg

Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingine, "Bağrından, Kaçkarlar gibi başı dik bir lider çıkaran, Cumhurbaşkanımızı çıkaran Rize'ye selam olsun. Böyle bir evlat yetiştiren Tenzile Ana'ya, kaptan Ahmet Amca'ya selam, rahmet olsun" ifadeleriyle başladı. 

Kendisine gösterilen sevgiden, ilgiden dolayı teşekkür eden Davutoğlu, "Rize ayaktaysa Karadeniz ayaktadır, Karadeniz ayaktaysa, coşkuluysa Türkiye coşkuludur" diye konuştu.

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-30.jpg

BAŞBAKAN RİZE’DEN YÜZDE 85 İSTEDİ

Artvin Mitingi'nin ardından Başbakan Davutoğlu, helikopterle Rize'ye geldi. Rize Cumhuriyet Meydanı’nda Rizeliler’e seslenen Davutoğlu, seçim kampanyasının 3. gününde olduklarını ve bugüne kadar gittikleri her yerde coşku ile karşılandıklarını söyledi.

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-2-001.jpg

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci oldunuz. 7 haziran’da birinci olmaya var mısınız. Yüzde 85 demeye var mısınız?” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hemşehrilerinden yine 3-0 beklediğini ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu meydanın selamını yarın kendisine Milli Güvenlik Kurulu’nda ileteceğim” ifadelerini kullandı.

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-31.jpg

SİZLER AK PARTİ’NİN YÜKSELİŞİNİ DURDURMAK İSTEYENLERE İZİN VERİR MİSİNİZ?

AK Parti’nin yükselişini durdurmak istiyorlar. Durdurabilirler mi? Siz buna izin verir misiniz Rizeliler. Biz verirmiyiz Ankara’da. Şu meydan gösteriyor. Üçü değil 13’ü bir araya gelse, Cumhurbaşkanı seçiminde nasıl bir araya geldiler bir şeyi değiştiremediler. Şimdi de bir araya gelseler bu milletin iradesine ipotek koyamazlar. 7 Haziran’da bu çetecilere bu kumpasçılara haddini bildirmeye var mısın Rize?” ifadelerini kullandı.

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-3-001.jpg

CHP, OVİT TÜNELİNİ TÜP KUYRUĞU ZANNEDER

CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Onlar sadece tüp kuyruğu bilir. Şimdi biz çift tüplü tünelleri Ovit’e, Rize’ye kazandırıyoruz” diyerek Ovit Tüneli yatırımını övdü. Davutoğlu, 13 yıllık AK Parti iktidarında toplam çaya verdikleri desteğin 1.3 milyar, toplam çay alımının ise 4.6 milyar olarak gerçekleştiğini hatırlattı. Davutoğlu, ardından Rize AK Parti milletvekili adayları ile birlikte poz vererek destek istedi.

ahmet-davutoglu-rize-mitingi1.jpg

Davutoğlu, Rize'de hep göğe bakıldığını ve Rize Artvin Havalimanının fizibilite raporlarının hazırlandığını ve Çed raporlarının devam ettiğini havalimanının denizin üzerine yapılacağını tekrarladı. Davutoğlu torun tarafından ve damadının Rizeli olduğunu, Rizeli Ahmet'i bağırlarına basmalarını, seçimde bir kulağının Konya'da diğer kulağının Rize'de olduğunu söyledi.

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-4-001.jpg

Rizenin büyük alimler yetiştirdiğini, tek parti döneminde şapka giymeyen 8 Rizelinin asıldığını ve Rizelilerin o zülmü unutmadığını ve bir daha böyle bir zülme ve darbeye izin verilmeyeceğini söyledi. Bu zülümleri Ak Parti'nin durdurduğunu belirten Davutoğlu demakrasi ve milli iradeyi hakim kıldıklarını ve 12 yıl önce borç batağında olduklarını söyledi.

ahmet-davutoglu-rize-mitingi.jpg

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'In hemşehrilerine, Cumhurbaşkanı ve dava arkadaşı Erdoğan'ın ne kadar Rizeli olduysa o kadar Konyalı olduğunu ve kendisinin de o kadar Rizeli olduğunu söyledi.

Yüreğinin yarısının Rize'de olduğunu söyleyen Davutoğlu Rize'de 7 Haziranda % 85 oy istedi. Çanakkkale şehitlerini hürmetine Rize'den haykırış ve rekor oy İsteyen Davutoğlu, Rize'den gurur duyduğunu ve verilen destekle durmak yok yola devam edeceklerini söyledi.

ahmet-davutoglu-rize-mitingi2.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-5.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-6.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-7.jpg

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-8.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-9.jpg

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-32.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-10.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-11.jpg

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-12.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-13.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-14.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-15.jpg

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-16.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-17.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-18.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-19.jpg

ahmet-davutoglu-rize-mitingi-20.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-26.jpgahmet-davutoglu-rize-mitingi-27.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Başbakan Davutoğlu'na Çayeli’nde Sevgi Gösterisi

Başbakan Davutoğlu’ndan Vali Yazıcı’ya Ziyaret

Kılıçdaroğlu'nun Yuhalandığı Başbakan Davutoğlu'nun Rize Mitinginden Notlar

Davutoğlu Rize'de: "Siz Üç Vereceksiniz, Dördüncüsü Rizeli Ahmet Olacak"

Başbakan Davutoğlu: Ovit’i Rize’ye Kazandırıyoruz

Başbakan Davutoğlu'nun Rize Mitinginden Fotoğraflar

Davutoğlu Rize'de: Cumhurbaşkanımızı ve Beni Alenen Ölümle Tehdit Ediyorlar

Başbakan Davutoğlu Rize'de