Rize Emniyetinden 6 İlde Dev Operasyon

Rize Emniyetinden 6 İlde Dev Operasyon
Rize Emniyetinin 2 ay süren takibi sonucunda 6 ilde dev operasyon yapıldı. 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü tutuklandı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2 ay önceden teknik takibe aldığı ve Rize’den temin edilen el yapımı silahların Mersin’e gönderilmeye çalışılması ile doğu illerinden, Mersin ve İstanbul ilinden temin edilen uyuşturucu maddelerin Rize’ye getirilmek istenmesi yönünde yaptığı çalışmada 6 ilde 10 farklı bölgeye operasyon düzenledi. 17 kişi gözaltına alındı. S.M.(33), A.E (26), E.Y. (48) tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

rize-emniyetinden-dev-operasyon-5.jpg

rize-emniyetinden-dev-operasyon-3.jpg

Rize Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yaklaşık iki ay süren delil toplama ve tespit çalışmalarından sonra geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Rize, İstanbul, Mersin, Düzce, Diyarbakır, Trabzon illerinde şüphelilere ait 10 farklı adreste Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma yapıldığı ve yapılan çalışmada şüphelilerin üzerlerinde, ikametlerinde ve araçlarında toplam 1580 gr esrar maddesi, 7 adet silah, 10 adet mermi, 142 gram bonzai tabir edilen uyuşturucu madde, 2 adet sentetik uyuşturucu hap, 103 kök kenevir bitkisi, 100 gr hint keneviri karışımlı esrar maddesi ele geçirildiği ve mahkeme kararıyla bu maddelere el konulduğu bildirilerek şüphelilerden ele geçirilen suç unsurlarının incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuarlarına gönderildiği kaydedildi.

rize-emniyetinden-dev-operasyon-4.jpg

Yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında uyuşturucu madde ticareti ve silah ticareti yaptığı değerlendirilen 17 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bildirilen açıklamada. 14 şüphelinin serbest bırakıldığı şüphelilerden S.M.(33), A.E (26), E.Y. (48)’nin “Uyuşturucu veya Uyarıcı Maddeleri Ruhsatsız veya Ruhsata Aykırı Olarak Ülke İçinde Satmak, Satışa Arz Etmek, Başkalarına Vermek, Sevk Etmek, Nakletmek, Depolamak, Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak (TCK 188/3), Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak (TCK 191/1),Uyuşturucu Madde Kullanımını Kolaylaştırmak (TCK 190), 2313 S.K.M (İzinsiz Kenevir Bitkisi Yetiştirmek), 6136 S.K.M” suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

rize-emniyetinden-dev-operasyon-1.jpg

rize-emniyetinden-dev-operasyon-2.jpg