Rize Emniyeti’nden Ek Bayram Tedbirleri

Rize Emniyeti’nden Ek Bayram Tedbirleri
Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nce Ramazan Bayramının huzur ve güven ortamında geçmesi için çeşitli önlemler alındı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Ramazan Bayramı boyunca gündelik hayatta yaptığı kamu hizmetlerinin dışında bir aksilik yaşanmaması için ek tedbirler alındı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince Ramazan Bayramı öncesi ve tatili süresince vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunacağı alışveriş merkezlerinde, bulvar ve caddelerde alınacak ek trafik tedbirleri şöyle:

1- Rize Otogarına giriş-çıkış yapan bütün otobüsler ve sürücülere ait belgeler titizlikle incelenerek, arıza ve eksiklikleri bulunanlara kesinlikle izin verilmeyecek,  gerekli hallerde yasal işlem uygulanacaktır. Şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerin çıkışlarında kuralları uymaları için gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapılacaktır. Terminal dışından veya izin verilen yerler dışından şehirlerarası yolcu otobüs kalkışlarına izin verilmeyecektir.

2- Alışveriş merkezleri çevresinde araç ve yaya trafiği artacağından yaya personel görevlendirecektir.

3- Adnan Menderes Bulvarında ve yoğun araç trafiği akan diğer yollarda araçların durdurularak ve seyir halinde denetim yapılacaktır.

4- Tüm yol kullanıcılarına trafik kazalarının kural ihlallerinden (uykusuz araç kullanmak, aşırı yeme-içme, hız yapma, alkollü araç kullanma, seyahat halinde telefonla konuşma, v.b.) meydana geldiğini vurgulayarak dinlenme tesislerinde dinlenmeleri hususunda telkinde bulunulacak, bu şartlarda araç kullanılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.

5- Özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde yoğunluk nedeniyle oluşabilecek tıkanıklığın giderilmesi için gerekli tedbirler alınarak, bu noktalarda ilave ekip görevlendirilecektir.

6- Son yıllarda bayram tatillerinde meydana genel trafik kazaları incelendiğinde, bu kazalarında önemli bölümü hız ihlali, hatalı solama, yakın takip gibi trafik kural ihlalleri gibi nedenlerle meydana geldiği görülmekte olup, bu kazaların engellenmesi için Radarlı hız tespit ekipleri trafik kazalarının yoğunlaştığı yerlerde özellikle denetim yapacaklardır.

7- Şehir merkezinde kurulu olan MOBESE kameralarının tamamında trafik denetimi yapılacak, kuralı ihlal eden sürücülere gerekli yasal işlem yapılacaktır.

8- Genel hizmet personeli, bayram tedbirleri süresince de trafik kural ihlallerine karşı duyarlı olacak, trafik kural ihlalleri ile ilgili “Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı” düzenleyerek trafik ekiplerine teslim edecektir.

9- Denetimlerde çalışma ve dinleme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin taşıt kullanmalarına müsaade edilmeyecek, trafiği tehlikeye düşüren bozuk ve standart dışı ışık donanım kullanımına yönelik denetimlere ağırlık verilecektir.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün personeli arife günü ve bayram süresince araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalarda görev alacaktır.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ayrıca vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı tebrik edilerek, "Tüm bunlara ek olarak asayişin temini Halkımızın huzur ve güven içerisinde Ramazan Bayramını idrak edebilmeleri için Rize Emniyet Müdürlüğü personeli olarak görevimizin başında olduğumuzu bildirir, Tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramını Kutlarız" denildi.