Rize Emniyeti'nden Öğrencilere Çanakkale Gezisi

Rize Emniyeti'nden Öğrencilere Çanakkale Gezisi
Rize İl Emniyet Müdürlüğü, “Her Temas Sevgi Bırakır” projesi kapsamında 20 öğrenci için Çanakkale'ye gezi düzenledi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Her Temas Sevgi Bırakır” adlı proje kapsamında yirmi öğrenci, 3 günlük İstanbul, Çanakkale ve Bursa gezisine götürüldü.

rize-emniyetinden-ogrencilere-canakkale-gezisi-2.jpg

İlk gün İstanbul’da Topkapı Müzesi, Minyatürk ve Ayasofya müzesi ziyaret eden ekip, gezinin ikinci gününde ise büyük zaferlerin kazanıldığı, destanların yazıldığı Çanakkale’deki tarihi yerlerden Gelibolu, Kilit Bahir Kalesi, Koca Seyid ve Mecidiye Tabyası, Sargı Yeri Şehitliği, Yahya Çavuş ve Ertuğrul Tabyası, Conk Bayırı, 57.Alay Şehitliğini ziyaret ederek  ecdadımızın ne tür zorluklar karşısında yedi düvele meydan okuyup destan yazarak savaş kazandığı anlatıldı. 3 günlük gezi Bursa’da şehir turu ile sona erdi.

rize-emniyetinden-ogrencilere-canakkale-gezisi-3.jpg

Gezi sonrasında, Rize Emniyet Müdürlüğünün yapmış olduğu organizasyondan dolayı teşekkür eden öğrenciler; “Atalarımızdan bize miras kalan İstanbul’daki tarihi ve kültürel yerleri, Çanakkale’de, vatanımızı savunmak için dedelerimizin savaştıkları ve bu uğurda şehit düştükleri yerleri gezme fırsatı veren ve bizlere manevi atmosfer yaşatan Rize Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

rize-emniyetinden-ogrencilere-canakkale-gezisi-1.jpg

rize-emniyetinden-ogrencilere-canakkale-gezisi-4.jpg