Rize Esnafı Kredi Borcunu Geciktirmiyor

Rize Esnafı Kredi Borcunu Geciktirmiyor
Rize Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi gecikme oranlarında yüzde 15'lerde yer alarak ülke genelinde 950 kooperatif arasında Karadeniz Bölgesi'nde birinci...

Rize Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi gecikme oranlarında yüzde 15'lerde yer alarak ülke genelinde 950 kooperatif arasında Karadeniz Bölgesi'nde birinci sırada yer alırken, ülke genelinde de ilk 10 sıralamada kendine yer buldu.

Rize Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'nin mali genel kurul toplantısı yapıldı. Rize Ticaret Odası'nın toplantı salonunda yapılan toplantıda mali raporlar ve denetleme kurulu okundu. Genel Kurul'da söz alan Rize Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy “Öncelikle her yıl geniş katılımla kongrelerimizi İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapıyorduk. Şu tarihlerde orada yapılan onarım faaliyetleri ve siyasi partilerin kültür merkezi programları nedeni ile bu yıl ki toplantımızı Ticaret Odası toplantı salonunda yaptık. Esnaf sanatkârın kendine yakışır bir toplantı salonu olmadığını en azından olan salonun düzenlenmesi bu konuda ileriki günlerde siyasi ve yetkililerden Rize esnaf sanatkârına yakışır toplantı salonu kazandırılması için çalışma yapacağız” şeklinde konuştu.

guven-aksoy.jpg

İletilen talepler konusuna değinen Aksoy; “Kooperatifimiz ortaklarına en iyi hizmeti vermek için uğraşıyor. Geçtiğimiz senelerde 155 icra dosyası olan kooperatifimizin iyi bir çalışma ile bu sayıyı 50’ye düşürmüştür. Ödeme güçlüğü çeken ortaklarımızın takip ve icra aşamasına düşmemesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Ancak çözülemeyen dosyalar yasada belirtilen icraya alma süresini uzatıyor ortaklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Hiç bir ortağa ayrı muamele yapmadan görev ve yetkilerinin önemini bilerek çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Aksoy; “Takdir edersiniz ki, Rize esnaf sanatkarına devletin desteklediği ve Halk Bankası aracılığı ile kullandırdığı kredilerden tüm esnafın yararlanması için elimizden gelen tüm çabaları sarf ediyoruz. Verdiğimiz kredinin sağlam kaynaklarla verilmesi ve geri dönüşünü sağlamak için yeri geldi imkânlarımızı zorluyoruz. Aksi halde kooperatifin takibinin yükseldiğinde kredi veremez duruma geliriz. Bu durumda Rize esnaf sanatkârının mağdur olması demektir. O yüzden bu denli hassas davranıyoruz. Kooperatifimiz takıp oranı yüzde 15’lerde olan gücü büyüklüğü ve dinamik yapısı ile ülke genelinde 7 gurupta hizmet veren 950 kooperatif arasında 1. grupta yer almaktadır. Karadeniz’de birinci sırada, ülke genelinde ilk 10 kooperatif arasına gösterilen kooperatifimizin bu başarısı başta değerli ortaklarımız, çalışan ekibimiz, denetim ve yönetim kurulunun özverili çalışmasıyla olmuştur” diye konuştu.

rize-esnafi-kredi-borcunu-geciktirmiyor-4.jpg

rize-esnafi-kredi-borcunu-geciktirmiyor-1.jpg

rize-esnafi-kredi-borcunu-geciktirmiyor-2.jpg