Rize Genç Memur Sen İlk İstişare Toplantısını Yaptı

Rize Genç Memur Sen İlk İstişare Toplantısını Yaptı
Genç Memur-Sen Rize İl Yönetimi, ilk istişare toplantısını İl Başkanı Resul Usta’nın katılımıyla gerçekleştirdi.

Memur-Sen Rize İl Başkanı  Resul Usta, 15 Aralık 2012 tarihinde Memur-Sen genel kurulunda yapılan tüzük değişikliğinden sonra, Genç Memur-Sen’in Türkiye genelinde kurulmasına karar verildiğini ve Genç Memur-Sen Rize İl Temsilciliğinin de geçtiğimiz ay kurulduğunu ifade etti.

Geçen ay itibariyle Rize'de kurdukları Genç Memur-Sen İl Temsilciliğinin, Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber ilk istişare toplantısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Memur-Sen Rize İl Başkanı  Resul Usta, kamunun genç beyinlerinin Genç Memur-Sen çatısı altında bir araya gelerek önemli çalışmalara imza atacağını ifade ederek,  bu beklentilerinin en kısa sürede gerçekleşeceğine inandığını dile getirdi.

Usta, “Bir milletin geleceğinin teminatı olan gençlerin yanında yer almak ve onlara özgüven aşılamak için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bizler de Genç Memur-Sen oluşumuyla bu sorumluluğu yerine getirme çabasındayız” dedi.

Demokrasi kültürünün temelinde örgütlenmenin yer aldığına dikkat çeken Usta, bu işlevin gerçekleşmesi için toplumun her kesiminde aktörlerin rol alması gerektiğini kaydetti. Bu sürecin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için gençlere yol verilmeli ve imkanlar sunulmalıdır. Gençlerin olmadığı bir tablo eksik kalacaktır” şeklinde konuştu.

rize-genc-memur-sen-ilk-istisare-toplantisini-yapti-foto.jpg

Genç Memur-Sen Rize İl Başkanı İsmail Karaosman ise,15 Aralık 2012 Yılında Memur-Sen çatısı altında kurulan Genç Memur-Sen hakkında bilgi verdiği açıklamasında, ”Genç Memur-Sen, Türkiye‘nin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu öncülüğünde 15 Aralık 2012 tarihinde kuruldu. Genç Memur-Sen Genel Başkanlığı görevini Eyüp Beyhan yapmaktadır. Genel Merkezimiz Ankara'dadır. Genç Memur Sen Rize teşkilatı, Memur Sen il başkanımız Resul Usta öncülüğünde kurularak faaliyetlerine başladı. Rize’deki yaşları 35’in altında olan bütün genç kardeşlerimize faaliyetlerimiz açıktır. Medeniyet değerlerimiz ekseninde bir gençlik dirilişi için ilimizdeki bütün kanaat önderleri ve yöneticilerimizle istişare halinde olacağız." şeklinde konuştu.

Karaosman sözlerini şöyle sürdürdü: Genç Memur-Sen kamuda çalışan, üniversite öğrencisi ve lise öğrencilerine yönelik çalışmaları olup yaş sınırı 35 ve altıdır. Genç Memur-Sen örgütlenmesini demokratik yönetim ve katılımcılığı esas alan bir modeli ilke edinmiştir. Tüm gençlik kuruluşlarına çatı kuruluş olma gayretindedir. Teşkilatlanmalarımız, kucaklayıcı, birleştirici ve ötekileştirmeyen bir anlayış temel ilke edinerek yapılanmaktadır.

Bizde Rize’de Genç Memur-Sen olarak teşkilatlanma çalışmalarıyla beraber gençlere yönelik birçok proje yapmayı amaçlıyoruz. Bu etkinliklerimizin temel amacı milletle ve değerleriyle barışık, kültür ve medeniyet değerlerimizin inşasını mesele edinen, daha büyük, daha güçlü, daha huzurlu, daha demokratik bir Türkiye hayali kuran, hayalden öte bunu aksiyona dönüştüren gençler yetiştirmek. Bu yönde çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Genç Memur-Sen’in hem ülkemizin gençliğinin hem de tüm dünya gençliğinin sesi olacağını ifade eden Karaosman, “Genç Memur-Sen, kamuda çalışan gençliği, üniversite ve ortaöğretim gençliğiyle buluşturan büyük ve güçlü bir Türkiye idealini benimsemiş, özümsemiş bir gençlik örgütüdür” dedi.