Rize Gençlik Spor'dan Kural İhlali İtirazı

Rize Gençlik Spor'dan Kural İhlali İtirazı
Rize Gençlik Spor Kulübü, Hentbol Erkekler 1. Lig (D) Grubu'nda Giresun Özel İdarespor ile yaptıkları ve mağlup oldukları maçta kural ihlali yapıldığı iddiasıyla Hentbol Federasyonu'na başvurdu.

Kulüp başkan yardımcısı Kenan Yücel, yaptığı açıklamada, Giresun Özel İdarespor ile deplasmanda yaptıkları maçta 32-27 mağlup olduklarını anımsattı.

Maçta kural ihlali yapıldığını ileri süren Yücel, ''Maçta rakip takım oyuncusu Sinan Tozoğlu'nun müsabakanın 17. dakikasında sarı kart görmesi üzerine masa hakemleri, Tozoğlu'nun müsabaka listesinde adının olmadığını, ayrıca lisansının da bulunmadığını tespit etti. Bunun üzerine bu oyuncu oyundan atıldı'' dedi.

Antrenörlerinin müsabaka esnasında bu olaya itiraz ettiğini, itirazın kayıt altına alınarak federasyona iletildiğini belirten Yüce, ''Müsabaka uzun bir aradan sonra tekrar başlatılarak tamamlandı. Bu gelişmelerin üzerine biz de Hentbol Federasyonu'na başvurarak maçın lehimize 20?0 tescil edilmesini ve 2 puanın bize verilmesini istedik'' diye konuştu.

Yücel, kural ihlali yapılması nedeniyle 2 puanın kendilerine, rakip takıma ise ceza verileceğine inandığını söyledi.