Rize Gençlik STK’ları Platformu Başkanı Mert: Müslüman Noel Kutlamaz

Rize Gençlik STK’ları Platformu Başkanı Mert: Müslüman Noel Kutlamaz
Rize Gençlik STK’ları Platformu Başkanı Ahmet Ensar Mert, Batı coğrafyasının bir bayramını kutlamanın büyük bir şuursuzluk örneği olduğunu belirterek, Hristiyanların dini, kültürel vb etkinliklerinin bizler tarafından kutlanılmaması gerektiğini söyledi.

Rize Gençlik STK’ları Platformu, üye Sivil Toplum Kuruluşları ve Vakıf temsilcilerinin katılımıyla '‘Müslüman Noel Kutlamaz" adlı basın açıklaması gerçekleştirildi. Rize Gençlik STK’ları Platformu Başkanı Ahmet Ensar Mert, “Bizim için 30 Aralık’ın 1 Ocak’tan, 2 Ocak’ın da 1 Ocak’tan farkı yoktur. Bizler bizim olmayan, Müslümanlar olarak dini, kültürel vb etkinliklerin bizler tarafından kutlanılmaması gerekmektedir” dedi.

Rize Merkez Sahil Cami önünde düzenlenen basın açıklamasını Platform Başkanı Ahmet Ensar Mert, okudu.

Mert, açıklamasında, “Bugün burada büyük ve küçüklerimizle birlikte bir Hristiyan bayramı olan geçtiğimiz günlerde de Hristiyanlar tarafından kutlanan noel bayramının ve akabinde bu gece yine Hristiyanlar tarafından kutlanacak olan noel yılbaşı etkinliklerinin Müslümanlar tarafından kutlanılmaması gerektiğini düşündüğümüz için toplanmış bulunmaktayız. Bizler bizim olmayan, Müslümanlar olarak dini, kültürel vb etkinliklerin bizler tarafından kutlanılmaması gerekmektedir. Bizim için 30 Aralık’ın 1 Ocak’tan, 2 Ocak’ın da 1 Ocak’tan farkı yoktur. Yüce dinimiz İslam kafirlere, münafıklara, batıl dinlere ve diğer ideoloji mensuplarına benzemeyi kesin bir şekilde yasaklamış ve haram kılmıştır. Müslümanların eksenlerinin kaymasına onlara meyil etmesine sebep olabilir. Böyle bir durum kişinin imanın gitmesine vesile dahi olabilir.” dedi.

Yüce Rabbimizin Hud süresi 113. ayeti kerimesinde “Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostlarınız yoktur. Sonra size yardım da edilmez.” ve Nisa Suresi 144. Ayetinde ise “Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah’a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?” diye buyurduğunu kaydeden Platform Başkanı Mert, “Bu hususta ulu önderimiz Hz Muhammed (s.a.v) ise kim bir kavme benzerse oda onlardandır buyurmaktadır.” İfadesini kullanarak şunları kaydetti: “Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda kan, gözyaşı ve zulüm dinmezken bu zulümlerin müsebbibi olan Batı coğrafyasının bir bayramını kutlamak büyük bir şuursuzluk örneği. Batı emperyalizminin kültürel sömürü araçlarından olan yılbaşı kutlama faaliyetlerine esir olmamak, kültürel bağımsızlığımız noktasında da önem taşıyor. Bir Hristiyan âdeti olan yılbaşını kutlamak, bir araya gelmek, dinimizin yasaklığı içki, kumar ve uygunsuz eğlencelerle bu geceyi kutlamak kesinlikle haram olarak görülürken yılbaşı bahanesiyle her yıl binlerce çam ağacı kesilmesi ve çeşitli harcamalarla israfın doruklara ulaşması da diğer sakıncaları oluşturuyor. Kısacası maddi ve manevi hangi cepheden bakılırsa bakılsın bu gecenin yılbaşı olarak kutlanmasının şuurlu bir Müslüman’a yakışmayacağı ortada.” diye konuştu.

Mert, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘7 Hristiyan bir danaya girmedikçe çam ağacı süslemem’ sözüne yer verdiği açıklamasında şunları kaydetti: “Sormak isteriz? ‘Çan sesi ile uyanan ülkelerde kurban telaşı yokken ezan sesiyle uyanan ülkede noel yılbaşı telaşı neden? Geliniz bu geceyi sıradan bir günmüş, geçirelim. Hristiyanların noel yılbaşı olarak kutladığı bu günün günahına ortak olmayalım. Bizler İslam mensupları olarak kimseye benzeyemeyiz. Bu bilinçle bu gece Mekke’nin Fethi’nin yıl devriyesinden dolayı rabbimize bir kez daha hamd ediyoruz. Sözlerimi üsdad Nuri Pakdil’in selamlası ile bitirmek isterim. ‘Sevgili arkadaşlar, hepinizi; anti emperyalist, anti kapitalist, anti sosyalist, anti nazist, en önemlisi de; Türkiye'ye özel ve ait olmak üzere anti firavunist bilinçle selamlıyorum. Ne mutlu ezeli-ebedi ulu önderimiz Hz. Muhammed'in şefaatçisi olanlara. Sloganım şudur; Ne mutlu Müslüman'ım diyene!..”

rize-genclik-stklari-platformu-uye-sivil-toplum-kuruluslari-ve-vakif-temsilcilerinin-katilimiyla-musluman-noel-kutlamaz-adli-basin-aciklamasi-gerceklestirildi-1.jpgrize-genclik-stklari-platformu-uye-sivil-toplum-kuruluslari-ve-vakif-temsilcilerinin-katilimiyla-musluman-noel-kutlamaz-adli-basin-aciklamasi-gerceklestirildi.jpg