Rize-Giresun Dostluk Yemeği

Rize-Giresun Dostluk Yemeği
Çaykur Rizespor ile Giresunspor maçında yaşanan olayların ardından oluşan gerilimin ortadan kaldırılması ve Doğu Karadeniz’in iki şehrinin dostluğunun pekiştirilmesi amacıyla...

Çaykur Rizespor ile Giresunspor maçında yaşanan olayların ardından oluşan gerilimin ortadan kaldırılması ve Doğu Karadeniz’in iki şehrinin dostluğunun pekiştirilmesi amacıyla Rize ve Giresun Dernek Başkanları İstanbul’da bir araya gelerek birlik mesajları verdiler.

Rize Dernekler Federasyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yurtman, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen ile Rizeli ve Giresunlu gazeteciler katıldı.

dostluk-yemegi-2.20100226215526..jpg

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yurtman konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''İki komşu il olan Rize ve Giresun maçtan sonra sanki düşmanmış gibi lanse edildi. Bu duruma sivil toplum örgütleri olarak müdahale etme gereğini gördük. Giresun ile birlik ve beraberliğimizi arttırmak amacıyla bürokratların ve diğer toplum örgütlerinin katılımıyla bir gecede yapabiliriz. Giresun ile Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu'nda (KASTOB) hep beraberiz. Bu birlikteliğimizi daha da ileri taşıyacağımızı umuyorum'' dedi.

Yurtman, ''Trabzon ile spordan kaynaklanan sorun aramızda husumete dönüştü. Aynı şeyin Giresun ile olmasını istemiyoruz, Küçük kıvılcımlar çabuk büyür önüne geçmeliyiz'' ifadelerini kullandı.
Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Turan ise ''Spor, barış ve dostluk anlamına gelir ama maçta ortaya çıkan manzaralar gerçekten çok üzücü. Bugün burada bu dostluğa ve muhabbete zarar gelmesin diye toplandık, Kulübümüzde bu olaylardan dolayı oldukça rahatsız, Bir sonraki maça bir birimize çiçekler vererek başlayalım, umarım o zaman bu olaylar tekrar etmez'' diye konuştu.

dostluk-yemegi-1.20100226215538..jpg

Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük ise ''KASTOB’u kuran 4 ilden 2'si Rize ve Giresun. Rize ile beraber güzel faaliyetlere imza atıyoruz, inşallah bundan sonra böyle şeyler yaşanmaz. Taraftar grupları ve her iki taraflarla yapacağımız görüşmelerde onlara telkinlerde bulunacağız'' şeklinde konuştu.

Rize’de 15 Şubat tarihinde Rize Yeni Şehir Stadı'nda Çaykur Rizespor ile Giresunspor arasında oynanan Bank Asya 1. Lig maçında olaylar çıkmıştı. Kendilerine taş atıldığı iddia eden Giresunspor taraftarları stadın koltuklarını kırarak sahaya atmış, maç sonunda da Çaykur Rizesporlu taraftarlar Girsesunspor otobüsünü taşlamışlardı. Olaylı maç sonrasında Giresunspor'un sahası bir maç kapatılırken, Çaykur Rizespor'a da para cezası verilmişti.

dostluk-yemegi-3.20100226215548..jpg