Rize Güzelliklerine Güzellik Katacak - VİDEO İZLE

Rize Güzelliklerine Güzellik Katacak - VİDEO İZLE
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rize Belediyesi'ni ziyaret etti.

Gül, Rize Valiliği ziyaretinin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve beraberindekilerle Rize Belediyesi'ne geçti. Rize Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Rize’nin Karadeniz'in en güzel yerlerinden birisi olduğuna işaret ederek, “Her türlü kamu, devlet, Ankara desteği elinizde. Bunları en güzel şekilde değerlendirin, su akarken testiyi doldurun ve Rize hep güzel kalsın” dedi.

abdullah-gul-rize-belediyesinde.jpg

abdullah-gul-rize-belediyesinde-2.jpg

Burada kendisinin selamlayan kalabalık vatandaş grubunu selamlayan Gül'e "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlarla cevap verildi. Gül, daha sonra belediye binasına geçerek Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile makamında bir süre görüştü. Gül, burada yaptığı konuşmada, şehirlerin gelişmesinde yerel yönetimlerin önemine vurgu yaptı. Belediye Başkanı Bakırcı, ziyaretin anısına Cumhurbaşkanı Gül'e çeşitli hediyeler takdim etti.

abdullah-gul-ve-halil-bakirci.jpg

Cumhurbaşkanı Gül, Belediyeyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, şehirlerin gerçek sahiplerinin belediye başkanları olduğunu, şehirlerin güzelleşmesi, büyümesi, yaşanacak belde olabilmelerinin, belediye başkanlarının takip ettikleri imar politikaları ile ilgili olduğunu belirterek,  “Şehirleri güzelleştirebilirler de uzun vadeli politikalarıyla yaşanmaz hale de getirebilirler" dedi. 

abdullah-gul-rizede-54.jpg

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Gül şöyle söyledi: “Karadeniz gibi Cenab-ı Allah'ın verdiği bu kadar güzellikler içerisinde şehirlerimizi daha da güzel yapmamız, insanların o şehirlerde uzun süre mutlu yaşayabilmelerini temin etmemiz lazım. Gelirken tüm sahil boyunca yerleşim yerlerini daha derli toplu gördüm. Karadeniz’in bütün şehirlerine, ilçelerine, gözbebeğimiz gibi bakmak lazım. Gerektiğinde vatandaşlarımızın kendi imkânları yoksa belediyeler, devlet olarak da onlara sahip çıkmak ve yaptıkları işleri güzel yapmalarını sağlamak lazım. Yoksa bu en güzel yerler çirkinleşir o zaman da insanlar daha güzel yerlerde yaşamak ister. Şehirler yaşanmaz hale gelince insanlar ayrılıyor. Onun için bu güzel yerler, cennet gibi yerleri güzel korumamız daha da güzelleştirmemiz lazım.”

“HER TÜRLÜ KAMU DESTEĞİ ELİNİZDE”

Kısa vadeli taleplerin, baskıların olabileceğine, uzun vadeli planlara bakmak gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Uzun vadeli işler şehirlerin geleceği için iyi değilse ona direnmek, iyi bir şekilde izah etmek gerekir. İnsanlar anlayışlıdır, eğer güzel anlatılabilirse. Rize, Karadeniz'in en güzel yerlerinden birisi, inanıyorum ki buranın güzelliklerine daha güzellik katacak imar çalışmaları, plan ve projeler yapılacaktır. Her türlü kamu, devlet, Ankara desteği üstelik elinizde. Böyle bir avantajınız da var. Bunları en güzel şekilde değerlendirin, su akarken testiyi doldurun ve Rize hep güzel kalsın” diye konuştu.

abdullah-gul-rizede-55.jpg

Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti sırasında Belediye Başkanı Halil Bakırcı'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Gül, daha sonra beraberindekilerle belediye binasından ayrılarak il merkezine bağlı Gündoğdu Beldesi'ndeki özel bir lokantaya yemeğe geçti.

abdullah-gul-rizede-53.jpg

abdullah-gul-rize-belediyesinde-1.jpg