Rize İESK Gol Oldu Yağdı

Rize İESK Gol Oldu Yağdı
Türkiye İşitme Engelliler Süper Ligi müsabakasında Rize İşitme Engelliler Futbol takımı, Diyarbakır İşitme Engelliler Futbol takımını 5-1 mağlup etti.

Türkiye İşitme Engelliler Süper Ligi 2. Yarının ikinci, sezonun ise 13. haftasında hafta sonu evinde Diyarbakır İESK’yı konuk eden Rize İESK, ilk yarısı 1-1 berabere sonuçlanan karşılaşmada ikinci devredeki müthiş oyununu 4 golle süsledi ve rakibine gol yağdırarak müsabakadan 5-1 galibiyetle ayrıldı.

Salarha Futbol Sahasında oynanan karşılaşmanın 31. Dakikasında Osman’ın golüyle 1-0 geriye düşen Rize İESK, 40. Dakikada Ömer Faruk Yılmaz’ın ağları havalandırmasıyla beraberliği yakaladı. İlk yarıda başka gol olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarıda bambaşka bir hüviyete bürünen Rize İESK, rakibinin üzerine adeta bir kabus gibi çöktü ve gol fırtınasına dönüştü.

53. dakikada Ömer Faruk Yılmaz’ın kendisinin ve takımının ikinci ikinci golü kaydetmesiyle 2-1 öne geçen Rize İESK, 63 dakikada Gökhan Aydın’ın golüyle farkı kiye çıkardı.

Salarha Futtbol Sahasındaki gol sağanağı bu dakikadan sonra da devam etti ve Rize ekibi 83. Dakikada Aydın Dölek ile skorü 4-1’e taşıdı. Karşılaşmada son sözü ise 87. Dakikada Hakan Soylu kaydetti ve mücadele 5-1 Rize İESK’nın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Antalya’da 4-2’lik Manavgat ieskyenilgisi ile başlayan ve moralleri bozulan Rize temsilcisi alınan farklı galibiyetle hem yüzleri güldürdü hem de puanını 17’ye yükselterek ligde averajla 8. Sırada yer aldı.

turkiye-isitme-engelliler-super-ligi-14.-hafta-puan-durumu.jpg

Rize ekibi karşılaşmaya Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdürü Şafak Bulut ve Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı İsmail Kosif’e kulübe bulundukları katkılarından dolayı teşekkür yazısını içeren bir pankartla çıktı.

rize-iesk-takimi.jpg