Rize İl Müftü Yardımcısı Köseoğlu, Kastamonu İl Müftü Yardımcılığına atandı

Rize İl Müftü Yardımcısı Köseoğlu, Kastamonu İl Müftü Yardımcılığına atandı
Rize İl Müftü Yardımcılığı görevini yürüten Abdullah Köseoğlu, Kastamonu İl Müftü Yardımcılığına atandı.

Rize İl Müftü Yardımcılarından Abdullah Köseoğlu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince Kastamonu İl Müftü Yardımcılığına atandı. 2018 yılından bu yana Rize İl Müftü Yardımcılığı görevini yürüten Köseoğlu için İl Müftülüğü tarafından veda programı düzenlendi.

Rize Öğretmenevinde düzenlenen veda programına İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İmran Çelik, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Din Görevlileri ve daire personeli katıldı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı programda gerçekleştirdiği konuşmada; “Çalışmalarımızı bir ailenin fertleri gibi her daim samimi bir ortam içerisinde yürütmeye gayret gösteriyoruz. Bu anlamda gerek Abdullah Köseoğlu hocamız, gerek diğer Müftü Yardımcılarımız, gerekse personelimizle uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güzel illerimizden biri olan Kastamonu’ya atanan hocamıza ilimizdeki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışma hayatında da başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Kastamonu İl Müftü Yardımcılığına atanan Köseoğlu konuşmasında “Milletimizin din hayatına rehberlik etmek üzere görev almışız. Tebliğ ve irşat görevini yüklenmişiz. Yükümüzün ağırlığını farkındayız. Bu ağır yükü taşırken tek başına başarı elde edilemez. Bizler bir başarıya ulaşmışsak sevgi, saygı çerçevesinde ekip çalışması sayesindedir. Çalışma hayatımızda adalet, hakkaniyet ve merhameti esas alarak çözüm odaklı çalışma gayreti içerisinde olduk. Bununla birlikte eksikliklerimiz olduysa Allah’tan af ve mağfiret, sizlerden de helallik diliyoruz. Her ne kadar görev yerimiz değişse de evim Rize’dedir. Görüşmelerimiz devam edecektir. Bizleri böyle bir veda programıyla onore eden başta İl Müftümüz Naci Çakmakçı olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Programda diğer katılımcılar duygu ve düşüncelerini paylaşarak başarı dileklerinde bulundu.

Hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle program son buldu.

Abdullah Köseoğlu Kimdir?

1967 yılında Trabzon’un Çaykara İlçesin’de doğdu. Hafızlığını Rize Taşçıoğlu Camii Kur’an Kursu’nda babası Mehmet Köseoğlu’nun yanında tamamlayarak hafızlık belgesini 1981 yılında aldı. İlk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladı. 1999 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Önlisans bölümünü bitirdi. 2009 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2012 yılında Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun oldu.

1985-2015 yılları arası Diyanet İşleri Başkanlığında Din Görevlisi olarak görev yapan Köseoğlu, görev safahatının 2002-2006 yıllarını uzun süreli yurt dışı din görevlisi olarak geçirdi. Taşçıoğlu Camii Kur’an Kursu Öğreticisi iken, 2015 yılı Kasım ayında yapılan müftülük sınavını kazanarak ilçe müftüsü oldu ve Rize Hemşin İlçe Müftülüğüne atandı. 08.01.2016-16.07.2018 tarihleri arasında Hemşin İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 17.07.2018-21.07.2023 tarihleri arasında Rize İl Müftü Yardımcılığı görevini yürüten Köseoğlu, Kastamonu İl Müftü Yardımcılığına atandı. Köseoğlu evli ve 4 çocuk babasıdır.

rize-il-muftu-yardimcisi-abdullah-koseoglu-rizeye-veda-etti.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum