Rize İl Müftülüğüne Müftü Yardımcısı Çakmakçı Atandı

Rize İl Müftülüğüne Müftü Yardımcısı Çakmakçı Atandı
Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, İl Müftülüğüne atandı.

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılmasının ardından Rize İl Müftülüğüne, İl Müftü Vekili olarak görevini sürdüren İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 5 ilin müftüsü görevden alındı, 7 ile müftü ataması gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Rize Müftülüğüne Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı'yı atarken, Rize Eski Müftü Yardımcısı olan Zonguldak Müftüsü Rüstem Can ise Düzce İl Müftülüğüne atandı.

Ayrıca, Bilecik Müftülüğüne Ali Erhun, Bingöl Müftülüğüne Kastamonu İl Müftüsü Ahmet Süzen, Erzincan Müftülüğüne Burhan Çakır, Erzurum Müftülüğüne Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım ve Kastamonu Müftülüğüne Mustafa Bülbül atandı.

Öte yandan Bingöl Müftüsü Muharrem Genç, Çanakkale Müftüsü Arif Gökce, Erzincan Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ve Siirt Müftüsü Ahmet Altıok da görevlerinden alındı.

RİZE İL MÜFTÜSÜ NACİ ÇAKMAKÇI KİMDİR?

naci-cakmakci-rize-muftusu.jpg

1976 yılında Rize Muradiye Köyü'nde doğdu. 1989 yılında hafızlığını Rize Pekmezli Kur’an Kursu’nda tamamladı. 1996 yılında Rize İmam Hatip Lisesinden, 2002 yılında K.T.Ü. Rize İlahiyat Fakültesi’nden, 2005 yılında Trabzon Akçaabat Darıca Eğitim Merkezi’nden mezun oldu. 1997 yılında Rize Ardeşen’de İmam Hatip olarak göreve başladı. 1998–2002 yılları arasında Rize de İmam Hatip olarak görev yaptı. 2005 yılında Rize Fındıklı ilçe vaizi olarak atandı. 2007–2010 yılları arasında Rize İl Vaizliği görevini yürütürken Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürlüğüne vekâlet etti. 05.05.2010 tarihinde Tutak ilçe Müftüsü olarak göreve başladı. 04.09.2013 tarihinde İnebolu İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. 21.03.2016 tarihinde Rize İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. İl Müftü Yardımcılığı görevini sürdürürken Müftü İsmail Yalçın’ın yaş haddinden emekliye ayrılması nedeniyle Ocak 2020’den itibaren Rize Müftü Vekili olarak görev yapıyordu.

Çakmakçı, evli ve üç çocuk babasıdır.