Rize İl Müftüsü Doğan'dan Üç Aylar Mesajı

Rize İl Müftüsü Doğan'dan Üç Aylar Mesajı
İçinde Regaip, Miraç ve Berat Kandilleri ile Kadir Gecesi’ni barındıran "üç aylar" yarın başlıyor. Rize İl Müftüsü Doğan, üç aylarla ilgili mesaj yayınladı.

Müslüman halkımız tarafından "Üç Aylar" olarak isimlendirilen, yeni bir mânevî mevsime girmiş bulunuyoruz. Sarsılan rûhî dünyamızı onaracağımız, kalbî seviye kazanacağımız, hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesîle olacak mânevî bir iklime yeniden kavuştuk. Oruçla, tövbeyle, namazla, Kur'ân'la, hayır-hasenâtla dolu dolu geçirilecek bir dönem... Bu aylarda birbirinden kıymetli geceler var: Regâib, Mîrâc, Berâat, Kadir geceleri... Gök kapılarının açıldığı, duâların kabul edildiği, istiğfâr ve tövbelerle günahların bağışlandığı, gözyaşlarıyla kötü kaderin değiştirildiği geceler, günler...

İçinde Regaip, Miraç ve Berat Kandilleri ile Kadir Gecesi’ni barındıran "üç aylar" yarın başlıyor. Kamerî takvimin yedinci, sekizinci ve dokuzuncu ayları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayları, 30 Nisan 2014 Çarşamba, Receb ayının 1’inde başlayacak. Ramazan ayı ise 28 Haziran 2014 Cumartesi günü başlayacak.

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Regaip, Miraç, Berat ve Kadir geceleriyle manevi huzura erdiğimiz;  İslami literatürde üç aylar diye bilinen rahmeti ve ihsanı bol olan kutsal iklime girmiş bulunuyoruz.” dedi.

Müftü Doğan, tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını tebrik ederek, ülkemize ve Âlem-i İslam’a hayır ve mutluluklar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ettiği açıklamasında ayrıca şunları kaydetti: Recep ve Şaban aylarıyla Müslümanlar, üzerlerinde bulunan bir yıllık dünyevileşme yorgunluğunu ve bunun neticesinde kalplerinde hissettiği kasveti, ruhlarında biriken gamı, omuzlarında taşıdığı ağırlığı, bedenlerinde hasıl olan bitkinliği, ibadet, niyaz ve tazarrularla ağır ağır gidermekte ve Kur’an ayı olan, on bir ayın sultanı Ramazan ayına hazırlanmaktadır. Dolayısıyla biz inananlar Ramazan’a kavuşmadan evvel o rahmet ayına kalb-i selim ile varmak için; günah işlemiş isek tövbe etmeli, gönül kırmış isek onarmalı, üzerimizde haklar varsa ödemeli, gönlümüzde kin ve nefret oluşmuş ise unutmalı, ibadetlerimizde eksiklik varsa tamamlamaya çalışmalıyız.