Rize İl Müftüsü Yalçın'dan Üç Aylar ve Regaip Kandili Mesajı

Rize İl Müftüsü Yalçın'dan Üç Aylar ve Regaip Kandili Mesajı
Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, bu gecenin Regaip Kandili ve Üç Ayların başlangıcı olması dolayısıyla Üç Aylar ve Regaip Kandili Mesajı yayımladı.

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, mesajında, “Sevgili Peygamberimizin (sav) kutlu doğumunu idrak edeceğimiz şu günlerde, mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinciyle çifte mutluluk yaşıyoruz. 7 Nisan 2016 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi olan Regaib gecesidir.” dedi.

Üç ayların manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı, sarsılan ruhi dünyamızı ve kalbimizi onaracağımız, hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olan bir gönül iklimi, rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimi olduğunu kaydeden Yalçın, arzularına gem vuramayan, isteklerini dizginleyemeyen ve hırslarını terbiye edemeyen günümüz insanı için bu kutlu mevsimin habercisi Regaip gecesinin yaptığımız işlerde ne kadar Allah’ın rızasını aradığımızı sorgulamamız açısından büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Bu üç aylık zaman dilimi, Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) 'Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır' buyurduğu; Allah’ın rahmetine, Peygamberin şefkat ve hoşgörüsüne ve ümmeti kurtuluşa çağıran bir zaman dilimidir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v), üç aylara ulaştığında: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” şeklinde duada bulunurdu. Bizler de bu değerli zaman diliminden azamî ölçüde istifade etmenin ve kandil gecelerinin aydınlığında bereketli bir mevsim geçirmenin gayreti içerisinde olalım. Bu üç aylık zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirerek; kendimizi, Kur’an’ın insanlığa hidayet olarak gönderildiği, bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesine ve bu gecenin içinde bulunduğu on bir ayın sultanı Ramazan’a hazırlayalım.” diye konuştu.

Yalçın, mesajının son bölümünde ise tüm İslam aleminin üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ederek, “Bu vesile ile tüm din görevlilerimizin, Rizeli kardeşlerimizin ve bütün islam aleminin üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyor, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.” dedi.