Rize İl Müftüsü'nden Kandil Mesajı

Rize İl Müftüsü'nden Kandil Mesajı
Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, 23 Ocak Çarşamba gününü 24 Ocak Perşembeye bağlayan gecenin Mevlid Kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Müftü Doğan mesajında şunları kaydetti:

Hz.Muhammed'in doğumunu müjdeleyen Mevlit Kandili bu akşam idrak edilecek. Ramazan ayına 6 ay kaldığını da bir anlamda hatırlatan Mevlit Kandili nedeniyle Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, bir mesaj yayımladı. Doğan mesajında şunları kaydetti:

Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecenin Müslümanların ''kutlu doğumun habercisi'' olarak tanımladığı ve ''Mevlid-i Nebi'' olarak da anılan Mevlid Kandili Gecesi olduğunu vurgulayan Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, İslam'ın mesajlarını halka sunan son peygamber Hz. Muhammed'in doğumunu anma ve kutlamak için Rize’de de çeşitli programlar organize ettiklerini ve  Peygamber efendimizin doğum günü olan bu gecede bütün Müslümanların gecenin feyzinden faydalanması gerektiğini kaydederek, “Dünya ve ahiret mutluluğunu yakalamada yegane örneğimiz olan Efendimiz (SAV)’nin dünyaya teşriflerinin 1442. sene-i devriyesi münasebetiyle, kandilinizi tebrik eder; insanlığın alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizle kurtuluşa ermesini Yüce Allah (c.c.)’den niyaz ederim.” dedi.