Rize İl Özel İdaresi, Sel ve Heyelanların İzlerini Silmeye Çalışıyor

Rize İl Özel İdaresi, Sel ve Heyelanların İzlerini Silmeye Çalışıyor
Rize İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantılarının ikinci birleşimi, Meclis Başkanı Mehmet Kazancı başkanlığında yapıldı.

1 Eylül 2106 tarihinde Rize’deki şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanların gündeme alındığı toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yasin Kavzoğlu ile Encümen Müdürü Ahmet Yıldırım ve İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yasin Kavzoğlu, yaptığı sunumla Fındıklı ilçesi başta olmak üzere Pazar, Ardeşen, Çayeli, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde şiddetli yağışın getirdiği sel ve heyelanlarla ilgili İl Özel İdaresinin görev sorumluluk alanlarındaki genel durum hakkında İl Genel Meclis Üyelerine bilgi verdi.

rize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(2).jpg

Kavzoğlu, kapanan birçok köy yolunun ulaşıma açılması, sel ve heyelanların temizlenmesi adına ilk günden itibaren yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek “şiddetli yağışın sabah saatlerinde başlaması ve fazla sürmemesi iş makinalarımızın bölgeye ulaşmasını ve müdahale imkanımızı hızlandırmıştır. Aynı yağışın gece geç saatlerde düşmesi, bilançoyu daha farklı boyutlara taşıması muhtemeldi. Şu an itibariyle bölgede 2 adet DSİ’nin, 1 adet Karayollarının, 12 adet kiralık ekskavatör ile İdaremize ait; 3 adet ekskavatör, 8 adet yükleyici, 10 adet kanal kazıcı yükleyici, 14 adet greyder ve 20 adet kamyon olmak üzere toplamda 70 adet iş makinesi ve 86 personelle müdahalemiz devam edilmektedir” dedi.

rize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(5)-001.jpg

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ise Fındıklı ilçesi başta olmak üzere doğu ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışın bölgede hayatı olumsuz etkilediğini belirterek “ilk gün itibariyle bizlerde AK Parti Rize İl Başkanımız Sayın Muhammed Avcı ve il yönetimimizle birlikte bölgede incelemelerde bulunduk. Bölgede oluşan maddi hasar oldukça büyük. Tabi maddi hasarlar bir şekilde yerine getirilebilir. Fakat, Fındıklı ilçemizde sele kapılan 13 yaşındaki evladımız bizleri oldukça üzdü. Arama çalışmaları hala devam ediyor ve inşallah bu çalışmalar sonuçlanır. Şahsım ve meclisim adına ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.

rize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(1)-001.jpg

Bölgeden olumsuz haberlerin geldiği ilk dakikadan itibaren bütün imkanların seferber edildiğini ifade eden Başkan Kazancı “ olumsuz şartlara rağmen ekiplerimiz gece gündüz demeden vatandaşımızın hayatını normale çevirmek için çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Bu süreçte bölgeyle ilgili koordinasyonu ve iş makinası sevkiyatını takip eden başta İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekilimiz Salih Kurtuluş olmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcımız Ümit Hüseyin Sarı’ya, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürümüz Yasin Kavzoğlu’na ve tüm ekibine özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

rize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(3).jpgrize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(4).jpgrize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(6).jpg

rize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(8).jpgrize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(9).jpgrize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(10).jpgrize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(11).jpg

rize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(14).jpgrize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(17).jpgrize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(20).jpgrize-il-ozel-idaresi,-sel-ve-heyelanlarin-izlerini-silmeye-calisiyor-(19).jpg