Rize İl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Uyardı: Yıllık İşletme Cetveli Vermeyi Unutmayın!

Rize İl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Uyardı: Yıllık İşletme Cetveli Vermeyi Unutmayın!
Rize Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, işletmelerin Yıllık İşletme Cetvelini 30 Nisan 2024 tarihine kadar sisteme girmeleri gerektiğini duyurdu.

Rize Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Yıllık İşletme Cetveli ile ilgili duyuru yaptı. Müdürlük; İşletmelerin Yıllık İşletme Cetvelini 30 Nisan’a kadar vermeleri gerektiği, süre zarfında bildirim yapmayan işletmelere 8.322 TL idari para cezası uygulanacağını duyurdu.

Müdürlükten yapılan duyuruda, “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5. maddesi gereğince, sanayi işletmeleri her takvim yılı başından itibaren 4 ay içerisinde (her yıl 30 Nisan son gün) bir önceki yıla ait bilgileri içeren ‘Yıllık İşletme Cetvelini’ bildirim ile yükümlüdür.

Bu kapsamda; İl Müdürlüğümüzde sanayi sicil kaydı bulunan işletmelerin 2023 yılı üretim faaliyetleriyle ilgili ‘yıllık işletme cetveli bilgilerini’ en geç 30 Nisan 2024 tarihine kadar eksiksiz ve doğru bir şekilde Bakanlığımızın http://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinde bulunan ‘Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ menüsünü kullanarak sisteme girmesi gerekmektedir.

Bilgilerin sisteme girilmesinde sorun yaşanmaması için son tarihin beklenmemesi, sisteme doğru ve kolay giriş yapılabilmesi için giriş sayfasında yer alan kılavuzun mutlaka okunması, sisteme girilen bilgilerin kayıt edilmeden önce kontrol edilmesi ile bilgiler kayıt edildikten sonra ‘İl Müdürlüğüne Gönder’ butonuna tıklanarak işlemin tamamlanması ve sistem aracılığıyla kayıtlı e posta adresinize 'ONAYLANDI' bilgi mesajının ulaştığının kontrol edilerek işlemin tamamlandığının bilinmesi gerekmektedir. Yıllık işletme cetvelinizin İl Müdürlüğü tarafından onaylanıp onaylanmadığını http://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresi üzerinden takip edebilmek için “İşletmelerim” altında bulunan işletmenizin yıllık işletme cetveli bölümüne giriş yaparak da kontrol sağlanabilmektedir.

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 9. maddesi gereği Yıllık İşletme Cetvelini zamanında bildirmeyen işletmelere 8.322,00 (sekizbinüçyüzyirmiiki) TL idari para cezası uygulanacaktır. Cezai işleme maruz kalmamak için Yıllık İşletme Cetvellerinin son gün beklenmeden biran önce bildirilmesi önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.