Rize ile Birlikte Karadeniz Cayır Cayır Yanıyor

Rize ile Birlikte Karadeniz Cayır Cayır Yanıyor
Doğu Karadeniz bölgesinde Trabzon, Giresun, Ordu ve Artvin'in ardından Rize'de de birçok bölgede örtü yangını yaşandı.

Rize'de Merkez ilçeye bağlı bazı köyler ile İkizdere, Ardeşen ve Güneysu ilçesi ile Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Beldesinin bazı bölgelerinde örtü yangınları meydana geldi. Merkeze bağlı Kurtuluş Köyü ile Güneysu ilçesine bağlı Çamlıca Köyü ve Tunca Beldesindeki yangınlar ise devam ediyor.

İhbar üzerine söz konusu noktalara itfaiyenin yanı sıra Orman Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

Tunca beldesindeki örtü yangınına ekipler güçlükle müdahale ederken bölgeye çevre illerden takviye arazöz ve itfaiye aracı da gönderildi.

Kurtuluş ve Tunca'da alevlerin kontrol altına alınması için ekiplerin çalışmaları sürüyor.

rize-ile-birlikte-karadeniz-003.jpg

Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz yangın sonrası yaptığı açıklamada vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Aytemiz “Tunca Şaşkeni mevkinde çıkan yangın sebebi ile tüm vatandaşlarımızın yanına kazma kürek alarak yangın bölgesine gelmelerini bekliyoruz lütfen duyarlı olalım bölge halkıma duyurulur” İfadelerini kullandı.

Ardeşen Eski Armutluk Köyü Şaşkeni bölgesinde çıkan yangına müdahale edilemiyor. Yangına müdahale etmek için Kaçkar Bölge İtfaiye’nin yanı sıra Orman işletme Şefliği ile Tunca Belediyesi ekipleri olay yerine gitti. Ancak yangın bölgesine araçların gitmesinin çok zor olmasından dolayı müdahale edilemediği öğrenildi.