Rize ile Bursa Resmen Kardeş Şehir Oluyor

Rize ile Bursa Resmen Kardeş Şehir Oluyor
Rize Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasındaki “Kardeş Şehir” projesinde resmi imzalar atılıyor. Rize Meydan Projesi için Bursa'dan heyet Rize'ye geliyor.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın girişimleriyle aslen Rizeli olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin destekleriyle başlatılan ve Rize Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Encümenince kardeş şehir kararı alınmasıyla devam eden süreçte, Rize – Bursa arasındaki “Kardeş Şehir” projesinde imzalar 27 Eylül Cumartesi günü atılacak.

rize-bursa-kardes-sehir-proje-ziyareti.jpg

Spor Toto Süper Ligin 4. Haftasında 28 Eylül Pazar günü Rize’de oynanacak olan Ç.Rizespor – Bursaspor karşılaşması öncesi Cumartesi günü Rize’ye gelecek olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a makamda ziyarette bulunarak “Kardeş Şehir” projesini imza altına alacak. Bursa’dan gelecek heyette ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi teknik personelinin de yer alacağı öğrenildi.

Kardeş şehir imza töreninin ardından Bursa heyeti ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Bursa’nın yapımını üstlendiği Rize Meydan Projesi için Rize Cumhuriyet Meydanında incelemede bulunacak.

munir-karal-recep-altepe-hasan-karal-resat-kasap-rize-bursa-kardes-sehir-projesi.jpg

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile Nisan ayı içerisinde Bursa’daki temasları sırasında Bursa ile Rize arasındaki diyaloğu ‘kardeş şehir’ protokolüyle resmi hale getirmeyi ve Bursa’nın donanımından Rize’de de yararlanmayı istediklerini ifade etmişti.

Hizmetleriyle Bursa’ya çağ atlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Rize Milletvekili Hasan Karal ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu belirtmiş ve Bursa’nın ayrım yapmadan herkese destek olduğuna işaret ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’yı her alanda daha da iyiye taşımayı hedefliyoruz. Bursa’daki deneyimlerimiz Rize’ye de faydalı olacaksa elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuşmuştu.