Rize, Kardeş Şehir Bursa'da Tanıtılıyor

Rize, Kardeş Şehir Bursa'da Tanıtılıyor
Bursa İl Dernekler Federasyonu (BİLDER) organizesinde ve Bursa Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin desteği ile bu yıl ilki gerçekleşen 1. Anadolu Günleri başladı. 32 ilin yer aldığı etkinliğe Bursa ile kardeş şehir olan Rize de katıldı.

Bursa İl Dernekler Federasyonu (BİLDER) organizesinde ve Bursa Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin desteği ile bu yıl ilki gerçekleşen 1. Anadolu Günleri 16 – 20 Nisan tarihleri arasında Ulu Şehir Bursa’da başladı.

Kısa bir süre önce Bursa ile kardeş şehir protokolü imzalayan Rize Belediyesi, Rize Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile 1. Anadolu Günlerinde yerini alırken, açılış bugün Bursa Merinos Fuaye Alanında yapıldı.

Rize’den, Rize Valiliği, Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katıldığı 1. Anadolu Tanıtım Günlerine, 32 ayrı İlden belediye ve özel kuruluşlar katılarak stant kurdu.

rize,-bursa’da-tanitiliyor-2.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve ekibinin katıldığı tanıtım fuarında, Rize’nin turizm potansiyelini arttırmak adına kurulan stantta yörenin kültürü,  doğası, yöresel çalgıları ve oyunları tanıtılıyor. 1. Anadolu Günlerinin açılışına Rize’den Rize Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Zekeriya Tüfekçi, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Enver Toprak katıldı.

rize,-bursa’da-tanitiliyor-4.jpg

Merinos Fuaye Alanı’nda açılışı gerçekleşen Anadolu Günleri’nin ilk gününde, açılış kurdelesi kesimi ve protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Gerçekleşen açılışın ardından alanda kurulan stantlar gezildi. Açılış kurdelesi Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdulkadir Karlık ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından kesildi.

rize,-bursa’da-tanitiliyor-3.jpg

20 Nisan tarihine kadar halka açık olan 1. Anadolu Günlerinin açılışında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Kasap, konuşmasında; “Öncelikle sayın Cumhurbaşkanımızın baba ocağı, yağmurun ülkesi yeşil Rize’den yeşil Bursa’ya selamlar getirdim. Bu yıl 1.’si düzenlenen Anadolu günleri etkinliği çerçevesinde Bursa’ya davet edildik ve davete icabet ederek ilimizin tanıtımı için buradayız. Bu güzel organizasyon çerçevesinde Anadolu’yu burada görmek bizleri memnun etmiştir. 32 ilin katılımı ile gerçekleşen bu etkinlik inanıyorum ki ülkemizde bulunan diğer illerimize de örnek teşkil edecektir. Bu gibi etkinliklerin ilimize faydalı olduğunu düşünüyor, ilerleyen yıllarda bunun Bursa’da geleneksel halde devam etmesini bekliyoruz” dedi.

RİZE’Yİ TURİZM ŞEHRİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

Başkan Kasap konuşmasının devamında ise Rize Belediye Başkanı olarak göreve geldiği ilk günden itibaren Rize’nin turizmine katkı sağlayacak çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyleyerek, Rize’nin büyük oranda geçim kaynağının çay olduğunu ve buna alternatif Rize Belediyesi olarak Rize’yi turizm alanında daha ileriye taşımak olduğunu belirtti. Kasap, hedeflerinin Rize’yi bir turizm şehri yapmak olduğunu ve halkın turizmden gelir sağlamasının yolunu açmak olduğunu söyledi.

resat-kasap.20150416200210.jpg

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise konuşmasında; “Bursa, Anadolu’nun bir özetidir. Bursa’da Anadolu’nun her bir köşesinde insan yaşamaktadır. Ayrıca balkanlardan yoğun göç almış bir ilimizdir. 32 İl Derneğinin katılımı ile oluşmuş bir Federasyon bugün bizleri burada bir araya getirdi. 1. Anadolu Günleri çeşitli illerimizin damak tadını, kültürünü bir arada görmemize vesile olacak. Bu manada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bursa dışından aramıza katılan değerli başkanlarımıza da katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

munir-karaloglu.jpg

rize,-bursa’da-tanitiliyor-5.jpg

rize,-bursa’da-tanitiliyor-1.20150416200250.jpg