Rize-Kayseri Kardeş Şehir!

Rize-Kayseri Kardeş Şehir!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'ın memleketi Rize'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Cumhurbaşkanı Gül'ün memleketi Kayseri'de aynı sözleri kullandı.

Erdoğan Kayseri'den mesaj verdi: Kayseri, Cumhurbaşkanımız, sevgili kardeşim Abdullah Gül'ün şehri. Erdoğan Kayseri'de böyle konuşurken kısa süre önce Rize'ye ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de Rize'de benzer ifadelerde bulunarak "Siz de çok iyi biliyorsunuz ki Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan benim de en eski ve en değerli arkadaşlarımdan..." ifadelerini kullanmıştı.

Bugün son dönemlerde sıkça dillendirilen Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki gerginliği yalanlayan bir açıklama Başbakan'dan geldi. Gezi Parkı olaylarında ters düşen ikilinin arasında ciddi sıkıntı olduğu yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

"KARDEŞİM ABDULLAH GÜL'ÜN ŞEHRİ"

Kayseri'de gerçekleşen "Milli İradeye Saygı" mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ile ilgili şunları söyledi: "Allah'ıma hamd olsun, işte Türkiye bu. İşte Anadolu bu. Bu Kayseri Selçuklu'nun, Osmanlı'nın, cumhuriyetin şehri. Mimar Sinan'ın şehri. Kayseri, Cumhurbaşkanımız, sevgili kardeşim Abdullah Gül'ün şehri. Bu yakanların, yıkanların, yağmalayanların asıl niyetini en iyi Kayseri bilir."

ŞAMİL TAYYAR "SELDEN KÜTÜK KAPAR GİBİ" DEMİŞTİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik eleştirilerde bulunmuş, Gezi Parkı olaylarının başından itibaren pozitif mesajlar veren ve zaman zaman Başbakan Erdoğan'a tezat açıklamalarda bulunan Abdullah Gül için, "selden kütük kapar" gibi benzetmesini yapan Şamil Tayyar, gelecek seçimler hakkında da öngörülerde bulunmuştu.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL RİZE'DE NE DEMİŞTİ?

Rize, cumhuriyetin başından beri çok partili sisteme geçtiğimizden beri çok önemli siyasetçiler yetiştirmiş çok önemli devlet adamları yetiştirmiş. ve iki başbakan çıkartmış. Bugünkü başbakanımızın memleketi olan bir il. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan benim de en eski ve en değerli arkadaşlarımdan. Dolayısıyla hep beraber bu ülkeyi bütün şehirlerimizi çok daha güzelleştirmek, çok daha zenginleştirmek, sizlerin huzurunuzu, mutluluğunuz çok daha artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz."