Rize KOM, 9410 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi

Rize KOM, 9410 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Rize’de iki ayrı olayda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9410 paket kaçak sigara ele geçirdi. Her iki olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince “Sigara Kaçakçılığına” yönelik olarak yürütülen çalışmalarda; Gündoğdu ve Karadeniz Sahil yolu, Bölge Trafik ön kısmında yapılan uygulamalarda 9410 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Rize İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince  Rize Gündoğdu mevkiinde yapılan uygulamada durdurulan Samsun iline kayıtlı 55 plakalı araçta yapılan aramada üzerlerinde herhangi bir bandrol bulunmayan toplamda 3010 paket muhtelif markalarda kaçak sigara ele geçirildi. Araçta bulunan R.A  ve İ.V adlı şahıslarla;

Karadeniz Sahil yolu, Bölge Trafik ön kısmında yapılan uygulamada Erzurum iline kayıtlı 25 plakalı A.Ç. yönetimindeki durdurulan araçta yapılan arama neticesinde herhangi bir bandrol pulu bulunmayan toplamda 6400 paket kaçak sigara ele geçirilmesi dolayısıyla A.Ç. hakkında 5607 SKM suçundan yapılan işlemlerin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatı gereği salıverildi.

kacak-sigara-rize-1-002.jpgkacak-sigara-rize-2-002.jpgkacak-sigara-rize-3.jpg