Rize Levent Koleji Öğrencisi Keskin, Şiir Yarışmasında Türkiye 2.’liğini Kazandı

Rize Levent Koleji Öğrencisi Keskin, Şiir Yarışmasında Türkiye 2.’liğini Kazandı
Rize Levent Koleji öğrencisi Ahmet Selim Keskin, “İstiklalden İstikbale” Şiir Yarışmasında Türkiye 2.’liğini elde etti.

Rize Levent Koleji öğrencisi Ahmet Selim Keskin, Türk Eğitim-Sen’in İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 100. Yılında Mehmet Akif Ersoy Anısına düzenlediği “İstiklalden İstikbale” Şiir Yarışmasında Türkiye 2.’liğini elde etti.

Ortaöğretim Öğrencileri Kategorisi’nde “Bizim” adlı şiiri ile ikinci olan Levent Koleji öğrencisi Ahmet Selim Keskin, Rize’nin adını Türkiye’ye bir kez daha duyuran levent Koleji’ni Ankara’da temsil etmek bir onurdur. Yarışmaya hazırlanırken ve sonrasında maddi ve manevi bütün olanakları seferber eden ve beni bu onura layık gören Levent Koleji kurucumuz sayın Abdülkadir Erdem ve Emin Usta büyüklerime minnettarım. Bizler için her zaman yol açıcı olmuşlar ve her türlü desteği sonuna kadar vermişlerdir. Değerli büyüklerime teşekkür ediyor, okulumuzun adını her zaman ve her yerde en iyi şekilde temsil etmeye Allah’ın izniyle devam edeceğiz.”

Keskin, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde düzenlenen “İstiklal Marşımızın Yüzüncü Yılında İstiklalden İstikbale İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy Paneli”nin ardından ikincilik ödülünü Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’dan aldı.

İstiklal Marşı’nın hissettirdiği duygular ekseninde bağımsızlık, kahramanlık, zafer, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, Türk milletinin fedakârlığı ile Türk bağımsızlık mücadelesi konularını içeren yarışma, Ortaöğretim Öğrencileri, Yükseköğretim Öğrencileri (Ön lisans, Lisans ve Lisansüstü) ve Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların üyeleri olmak üzere üç kategoride yapıldı. 554 şiirin yarıştığı yarışmada, seçici kurul tarafından titiz bir çalışmanın ardından ödüle layık görülen şiirler belirlenmiş ve buna göre; Ortaöğretim Öğrencileri Kategorisi’nde Afranur İkbal Keleş’in “İstiklalden İstikbale” isimli şiiri birinci oldu. Aynı kategoride Ahmet Selim Keskin’in “Bizim” adlı şiiri ikinci, Sümeyye Ataseven’in “İstiklal Timsali Şanlı Bayrağım” adlı şiiri de üçüncülüğü elde etmişti.

Ödül törenine katılmak üzere Ankara’ya giden Levent Koleji heyeti, törenin ardından MEB Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran, Rize Eski Milli Eğitim Müdürü MEB Ölçme ve Değerlendirme Sınav Hizmetleri Baskı/Sevk Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Koçak ile MEB Ölçme ve Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy’a ziyarette bulundu.

rize-levent-koleji-ogrencisi-ahmet-selim-keskin,-“istiklalden-istikbale”-siir-yarismasinda-turkiye-2.’ligini-elde-etti-(1).jpgrize-levent-koleji-ogrencisi-ahmet-selim-keskin,-“istiklalden-istikbale”-siir-yarismasinda-turkiye-2.’ligini-elde-etti-(2).jpgrize-levent-koleji-ogrencisi-ahmet-selim-keskin,-“istiklalden-istikbale”-siir-yarismasinda-turkiye-2.’ligini-elde-etti-(5).jpgrize-levent-koleji-heyeti-ankara-ziyaretleri-(1).jpgrize-levent-koleji-heyeti-ankara-ziyaretleri-(3).jpgrize-levent-koleji-heyeti-ankara-ziyaretleri-(2).jpg