Rize Memur Sen Başkanı Usta'dan Rize'ye Çağrı

Rize Memur Sen Başkanı Usta'dan Rize'ye Çağrı
Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için idam kararı alınmasını tanımadıklarını, kararı ve bu kararı verenleri kınadıklarını ve lanetlediklerini kaydederek, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, 18 Mayıs Pazartesi günü saat:12.30'da Rize Cumhuriyet Meydanında düzenleyecekleri protesto gösterisi öncesinde açıklamada bulundu.

Başkan Usta, yaptığı açıklamada, "Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını esas alan Memur-Sen ailesi olarak "Mısır tarihinin ilk demokratik seçimlerinde halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen, ancak daha sonra askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Mursi'ye ve beraber yargılandığı 100'den fazla kişiye idam cezası verilmesini, darbeci mahkemenin hukuk dışı, faşist ve zalimce kararını tanımıyor, kararı ve bu kararı verenleri kınıyor ve lanetliyoruz.

'Halk tarafından seçilen' ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam kararını tanımadığımızı haykırmak için 81 il ile beraber ilimizde de Memur-Sen İl Başkanlığımız öncülüğünde Pazartesi günü saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yapılacaktır. Tüm halkımız davetlidir." diye konuştu.