Rize Memur Sen'den İsrail'e Şiirli Tepki

Rize Memur Sen'den İsrail'e Şiirli Tepki
Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, yaptığı açıklamada İsrail’e tepki gösterdi.

Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, Gazze'yi bombardıman yağmuruna tutan ve onlarca masum Filistinli kardeşlerimizin canına kast eden İsrail'e şiirli tepki gösterdi. M.Akif İnan'ın "Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim. Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim. Adam aldırmada git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnerim, hakkı tutar  kaldırırım."  sözleriyle İsrail'e tepkisini dile getiren Usta, "Amerika ve İsrail ortak yapımı bu vahşet ve katliamlara seyirci kalanların, vahşeti yapanlar kadar sorumlu olduklarını unutmasınlar. Yazıklar olsun bu katliamlara seyirci kalan uluslararası topluma  ve devletlere.” dedi.

Rize Memur-Sen İl Başkanlığı olarak bu devlet terörünü lanetlediklerini ifade eden Usta açıklamasında şunları kaydetti: Filistin halkının acısı acımız, öfkesi öfkemizdir. İsrail savaş suçlusu ilan edilmeli ve derhal yargılanmalıdır. ABD Başkanı Barack Obama’nın seçimi kazanmasının ardından, siyahi birinin başkan olması ve babasının isminin Hüseyin olmasından dolayı büyük ümit bağlayanların kısa sürede hayal kırıklığına uğradığını görüyoruz. Sorun, ABD Başkanının rengi değil, misyonudur. Amerika'nın müsaade etmemesi halinde İsrail’in 3-5 aylık çocukların üzerine bomba yağdıramaz, Filistin’de, Gazze’de üç aylık beş aylık çocukların üzerine bombalar yağdıran terörist İsrail’e Amerikan Devlet Başkanı Obama müsaade etmese asla saldıramaz. Katil İsrail’dir; katilin sponsoru Amerikan Devlet Başkanı ve Amerika yönetimidir.

resul-usta-memur-sen-rize-il-baskani.20121118124615.jpg

Açıklamasında İsrail Devleti'nin Filistinlileri insan gözünde görmediğini ve kendini 'kutsal ırk' olarak gördüğünü vurgulayan Usta, "Irkçılığın kainat üzerindeki ilk temsilcisi şeytandır. Şeytan Hazreti Adem ile kıyasta ham maddede kalite arayışına girerek ateş-toprak kıyaslamasıyla üstünlük arayışında olmuştur. Şeytanın yer yüzündeki devlet olarak temsilcisi de terörist devlet İsrail’dir. Ey Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail; Filistin de yapmış olduğunuz ve katlettiğiniz masum çocuklar ve insanların kanları ile inşallah boğulacaksınız. Ey Yahudiler yapmış olduğunuz hatalardan dolayı yüzyıllarca ülkeden ülkeye sürüldünüz. Son yüzyılda da Osmanlının parçalanması ile birlikte dünyanın başına musallat oldunuz. Tarihte İslam toplumuna karşı zülmedenlerin savaş açanların nasıl Allah’ın gazabına uğradıklarını ve nasıl helak olduklarını bir kez daha hatırlatırız. Ey insanlığı tehdit eden en büyük katil, unutmayın sizin bir hesabınız varsa Allah’ın da bir hesabı vardır. İsrail’e karşı direnişin yüksetilmesi, bu iğrenç saldırıya verilecek tek yanıt, Filistin’de direnişin artırılmasıdır." dedi.

Usta açıklamasını "Eğer burada Türkiye demokratikleşti, hayatım normalleşti, diye Türkiye içerisinde kendimize bir rüya çiziyorsak, bu rüya bozuktur. Gazze’deki, Çeçenistan’daki, Arakan’daki, Filistin’deki, Doğu Türkistan'daki yetimlerin, yanan yüreklerin acısını içimizde hissedip insanlık görevimizi yerine getirmez isek yarın sıra bize geldiğinde sesini çıkartacak kimse kalmayacaktır." sözleriyle tamamladı.