Rize Milletvekili Hasan Karal, Erken Seçim Kararını Değerlendirdi

Rize Milletvekili Hasan Karal, Erken Seçim Kararını Değerlendirdi
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, alınan erken seçim kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, açıklamasında 24 Haziran’da yapılacak erken seçimin ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını temenni etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Salı günü grup toplantısında erken seçim çağrısı sonrası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugünkü görüşmesinin ardından erken seçim kararı alındı. Açıklamayı yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını söyledi. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, alınan erken seçim kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Alınan bu kararın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni eden Karal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemiz ve milletimiz adına alınan bu kararın olumlu yansımalarını millet olarak görmekteyiz. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçimlerin ülkenin geleceğini belirleme adına çok kritik bir süreç olduğu aşikardır. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak kurulduğumuz 2001 yılından beri seçimlerde aziz milletimizin takdir ve onayı ile hep zafer ilan ettik. Önderimiz, gururumuz Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi dünyada söz sahibi olan; güçlü ekonomik yapısıyla ayakları üzerinde duran, vatanın ve milletin bekası için hiçbir şeye bağlı olmadan mücadele edebilen bir ülke konumuna getirmiştir. İstikrar ve güven ortamının sağlandığı son 16 yılda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş ve yapılmamış yatırımlarla yaşanabilir bir Türkiye hayalden gerçeğe dönüşmüştür. Dışa bağımlılığın tarihe gömüldüğü ve her açıdan kendi öz kaynaklarıyla mücadele eden bir Türkiye, vatandaşlarımızın geleceğe umutla bakmasını sağlamaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin bir an önce hayata geçmesi, olası iç ve dış karmaşıklıkların ve dolayısıyla oluşabilecek ekonomik zorlukların önüne geçilmesi adına alınacak erken seçim kararının vazgeçilmez bir seçenek olduğu bugün Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan açıklama ile onaylanmıştır. 24 Haziran’da yapılacak seçimler tarihi ve ilklerin yaşanacağı bir seçim olacaktır. Vatandaşlarımız sandık başında hem Cumhurbaşkanı’nı hem de milletvekillerini seçecektir. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milletvekilliği seçiminin ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."