Rize Milletvekili Hikmet Ayar’dan Ekici Açıklaması

Rize Milletvekili Hikmet Ayar’dan Ekici Açıklaması
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin Meclis kürsüsünden söylediği Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik sözleri üzerine “"Hastasın sen" diyerek Ekici’nin üzerine yürüyen Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar’dan sert açıklama:

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin Meclis kürsüsünden söylediği Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik sözleri üzerine “"Hastasın sen" diyerek Ekici’nin üzerine yürüyen Ak Parti Rize İl Milletvekili Hikmet Ayar, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında,  “TBMM kürsüsünden her şey konuşulabilir ama terör şakşakçılığı yapılamaz. Hakaret, küfür yapılamaz. Yapılırsa ne olur? Millet haddinizi bildirir. Milletin vekilleri de haddinizi bildirir.” dedi.

hikmet-ayar-rize-milletvekili.jpg

Düzenlediği basın toplantısında Ekici’yi sert bir şekilde eleştiren Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Ekici’yi Gaziantepli kardeşlerine havale ettiğini ifade ederek, 2016 Bütçesi üzerine görüşmelerin devam ettiği Genel Kurul Salonunda 1 Mart Salı günü yapılan oturumda CHP Grubu adına konuşma yapan Gaziantep Milletvekili Sayın Akif Ekici (Aslında Sayın demeye değmez ama ben ona oy verenlerin hatırına sayın diyorum.) Konuşmasının tamamında Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmiştir. Ailesini işin içine katmıştır. Doktora getirilmesi gerektiğini söylemiştir. Kısacası haddini aşmıştır. Milletimizin % 52 oyu ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanını sevmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz, eleştirinin dozunu ayarlayamayabilirsiniz. Bunlara bir yere kadar sabrederiz. Ama sözüm ona uyanıklık yaparak; hakaret edemezsiniz, küfredemezsiniz. TBMM Kürsüsünden her şey konuşulabilir ama terör şakşakçılığı yapılamaz. Hakaret, küfür yapılamaz. Yapılırsa ne olur? Millet haddinizi bildirir. Milletin vekilleri de haddinizi bildirir. Ben kendisine ilave bir şey söylemek istemiyorum. Hakaret etmiyorum. O’nu Gaziantepli kardeşlerime havale ediyorum. Ama nefesimiz ensesinde olacak. Hakaret ve tavırları devam ederse bizim tavrımızda değişecektir. Kendisine ruh hastası dedim. Ama şimdi demiyorum. Çünkü ruh hastalarına hakaret olur.” diye konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

CHP'li Ekici'nin Ekici'nin Erdoğan'a Yönelik Sözleri Hikmet Ayar'ı Kızdırdı