Rize misafir öğrencilerine rafting heyecanı yaşattı

Rize misafir öğrencilerine rafting heyecanı yaşattı
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde Rize'ye gelen bir grup öğrenci, İkizdere Vadisi'nde rafting yaparak eğlendiler.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Manisa, Denizli, Bitlis ve Kütahyalı öğrencilerden oluşan yaklaşık 100 öğrenci, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezi Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen ''Gençlik Merkezleri Arası Dönüşüm Programı'' çerçevesinde Rize'ye geldiler.

Kentte çeşitli turistik mekanları gezen öğrencilerden sağlık sorunları olan 10'u hariç diğerleri, İkizdere ilçesindeki İkizdere Vadisi'ne gelip bir süre eğitim alarak, rafting milli takım sporcuları eşliğinde yaklaşık 4 kilometrelik parkurda rafting yaptılar.

Çoğu yüzme bilmeyen ve ilk kez rafting heyecanı yaşayan öğrenciler, başarılı nehir inişinin ardından yeniden deneme yapıp stres attılar.

KKTC'den gelen öğrenci Özlem Bozkurt, raftingin, adrenalini yüksek bir spor olduğunu belirterek, ''Rafting çok güzel, büyük keyif aldım. Bu kadar eğlenceli bir tatil geçireceğimi düşünmemiştim. Fırsat bulduğum taktirde bölgeye gelip rafting yaparak bu zevki yeniden yaşamayı istiyorum'' şeklinde konuştu.

Rafting Federasyonu Asbaşkanı Şafak Tatoğlu da öğrencilerin bölgeye yaptığı gezi amaçlı ziyaretlerin çok önemli olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin bölgenin tanıtımını yapacağını ve rafting sporunun yaygınlaştırılmasını sağlayacağını belirten Tatoğlu, şöyle konuştu: ''Bu öğrenciler, yeşilin, doğanın yanında, adrenalini son derece yüksek raftingi anlatacaklar. Belki de bir çoğu gelecek yıl yine bizlerle birlikte olacak. Doğal turizm elçisi görevini üstlenmiş durumdalar''.