Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 12. Dönem Mezuniyet Heyecanı

Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 12. Dönem Mezuniyet Heyecanı
Diyanet Akademisi Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, 12. Dönem İhtisas Mezuniyet Töreninin yarın (Cuma günü) gerçekleştirileceğini belirtti.

Diyanet Akademisi Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, 12. Dönem İhtisas Mezuniyet Töreninin İhtisas Merkezinin Konferans Salonunda 23 Haziran Cuma günü saat: 14.00’te düzenleneceğini kaydederek, “Kasım 2020 tarihinde eğitime başlayan 25 kursiyerlerimiz eğitim aldıkları 30 ay boyunca üst düzey Arapça dil bilgisine sahip, başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere İslami ilimlerle ilgili temel kaynakları ve güncel çalışmaları kullanabilme becerisi olan, İslam ilimleri alanında temayüz etmiş, klasik ve modern çalışmaları etkin kullanabilen, İslâmi ilimleri kendi terimleri ve özgün yöntemleri ile kavrayan, İslam düşüncesi ve medeniyetinin Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh ve Tasavvuf gibi temel disiplinleri ile ilgili bilgilerini geliştirerek Mayıs 2023 tarihinde Akademi merkezimizden mezun oldular” dedi.

İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Badır, bugün Ankara’da yapılan yüksek ihtisas eğitimi bitirme sınavında başarılı olan bütün mezunların vaiz olarak yeni görev yerlerine atanmak için beklemekte olduklarını kaydederek, “12. Dönem İhtisas Mezuniyet Törenimiz Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak. Protokol konuşmaları ile devam edecek programımız Tasavvuf Musiki Dinletisi ile belge ve hediye takdimiyle sona erecek. Tüm vatandaşlarımızı kursiyerlerimizin mezuniyet heyecanına ortak olmaya ve programımıza katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.