Rize Müftüsü Çakmakçı: Üç Aylar Bizim İçin Bir Fırsattır

Rize Müftüsü Çakmakçı: Üç Aylar Bizim İçin Bir Fırsattır
Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, içinde birçok mübarek geceyi barındıran üç ayların bir fırsat olduğunu ve üç ayların bu yıl 23 Ocak Pazartesi günü başlayacağını kaydetti.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, beraberinde Rize İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Çetin Çakır ile birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla olay53 haber portalımıza ziyarette bulundu. Ziyarette, yaklaşan 3 Aylar’ın önemine değinen Müftü Çakmakçı, “Belki bu bizim son Recep ayımız, son Şaban ayımız. Belki de bu bizim son idrak edeceğimiz Ramazan’ı Şerifimiz olabilir. Bir sonraki Ramazan için garantimiz yok. O yüzden bu mübarek günleri çok iyi değerlendirmemiz lazım. Üç aylar bu yıl 23 Ocak Pazartesi günü başlıyor. Regaip Kandili 26 Ocak, Miraç Kandili 17 Şubat, Berat Kandili ise 6 Mart’ta idrak edilecek.” dedi.

Cenabı Hak nasip ederse 23 Ocak’ta mübarek Üç Aylar’a girilmiş olunacağını kaydeden Müftü Çakmakçı, “Recep, Şaban ve Ramazan ayları. Bizler aslında bizim hayatımızın her anını, her zaman dilimini mübarek aylar gibi, mübarek gün ve geceler gibi geçirmemiz lazım. Çünkü bizler, bizi yaratan Yüce Rabbimizin hayatımızı ne zaman, nerede sona ereceğini tahmin etme gücüne sahip değiliz. Bu bilinçle bir fırsat mevsimine daha girmiş olacağız. Önemli olan hepimiz için yaşantımızın hesaba çekilmeden önce bizler kendimizi hesaba çekmemiz. Yani Yüce Rabbimiz bizleri eşref-i mahlukat, kainatın en seçkin ve şerefli varlığı olarak yaratmış Bizler mükellef olduğumuz andan itibaren son nefesimizi verinceye kadar Rabbimize ibadet etmekle, kulluk etme göreviyle hükümlü kılmış, birçok sorumluluklarımız var Yüce Rabbimize karşı, Yüce Rabbimizin yaratmış olduğu canlara karşı. Netice itibariyle dünya hayatı kısa bir zaman dilimi. Ölüm hak akabinde biz Yüce Rabbimize dünya hayatındaki yaşantımızın hesabını vereceğimizi biliyoruz. Bu bilinçle mübarek üç aylar içerisinde kendimizi şöyle bir hesaba çekmemiz lazım. Nasıl yaşıyoruz, neler yapıyoruz, Yüce Rabbimizin yarın huzuru ilahına çıktığımız zaman onun rızasına nail olabilir miyiz? Bu soruyu sormamız lazım. İçinde birçok mübarek geceleri barındıran üç aylar bizim için bir fırsattır. Biz Sevgili Peygamberimizin Yüce Rabbimize ‘Allah’ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur’ duasını biliyoruz. Belki bu bizim son Recep ayımız, son Şaban ayımız. Belki de bu bizim son idrak edeceğimiz Ramazanı Şerifimiz olabilir. Belki şu andan itibaren Ramazanı Şerifi bizler içinde dahil dört gözle bekleyen, orucuyla teravihiyle yapacağımız hayır hasenatlarımızla bir mevsimi bekliyoruz Ama biz önümüzdeki Ramazanı Şerife kavuşamayabiliriz Çünkü bir garantimiz yok. Diyelim bu Ramazanı idrak ettik bir sonraki Ramazan için garantimiz yok. O yüzden bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Ben şimdiden bütün Rizeli kardeşlerimizin hemşehrilerimizin mübarek üç aylarını, Ramazanı şeriflerini şimdiden tebrik ediyorum Rabbim hepimiz için dolu dolu geçirmemizi nasip eylesin.” diye konuştu.

Müftü Çakmakçı, ziyaretinin sonunda Diyanet İşleri Başkanlığının süreli yayınlarından oluşan hediyeyi olay53 ekibine takdim etti.

rizeil-muftusu-naci-cakmakci-beraberinde-rize-il-basin-ve-halkla-iliskiler-muduru-cetin-cakir-ile-birlikte-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-dolayisiyla-olay53-haber-portalimiza-ziyarette-bulundu.jpgrizeil-muftusu-naci-cakmakci-beraberinde-rize-il-basin-ve-halkla-iliskiler-muduru-cetin-cakir-ile-birlikte-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-dolayisiyla-olay53-haber-portalimiza-ziyarette-bulundu-2.jpgrizeil-muftusu-naci-cakmakci-beraberinde-rize-il-basin-ve-halkla-iliskiler-muduru-cetin-cakir-ile-birlikte-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-dolayisiyla-olay53-haber-portalimiza-ziyarette-bulundu-1.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum