Rize Müftüsü Yusuf Doğan'ın Hicri Yeni Yıl Mesajı

Rize Müftüsü Yusuf Doğan'ın Hicri Yeni Yıl Mesajı
Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, bugünün Hicri Yılbaşı olması dolayısıyla Hicri Yeni Yıl Mesajı yayımladı. Doğan, mesajında şunları kaydetti:

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, 15 Kasım perşembe gününün, Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayının başlangıcı olduğunu bildirdi, vatandaşların Hicri Yeni yılını tebrik etti.

Hicret'in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ve ona inanan Müslüman halkın Mekke'den Medine'ye yaptıkları zorlu göç yolculuğu olduğunu ifade eden Doğan "15 Kasım Perşembe günü Hz. Peygamber (SAV)'in Mekke'den Medine'ye hicretinin 1434. yılı olacak. İslâm tarihinde bir dönüm noktası olarak Sevgili Peygamberimiz (SAV)'in hicreti esas alınarak hicri yılbaşı kabul edilen ve Peygamberimiz (SAV)'in "Allah'ın ayı" olarak nitelediği Muharrem ayını idrak etmiş bulunuyoruz.

Bu ay ve bu ayın onuncu günü olan Aşura, önceki peygamberler ve ümmetleri açısından olduğu kadar Müslümanlar açısından da ayrı bir önem taşımaktadır. Bu itibarla vatandaşlarımızın Hicri Yeni Yılını tebrik eder, hicret ruhunu yüreğinde taşıyanlardan ve Allah'ın yasaklarından hicret edenlerden olmayı Yüce Mevla'dan niyaz ederim."
dedi.