Rize Müftüsü'nden Berat Gecesi Mesajı

Rize Müftüsü'nden Berat Gecesi Mesajı
Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, 23 Haziran Pazar gününü 24 Haziran Pazartesi'ye bağlayan gecenin Berat Kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Müftü Doğan mesajında şunları kaydetti:

Berat Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanoğlunun efkârını dalâlet, ruhunu sefâlet, kalbini küfür bulutlarının kapladığı dönemde, Şaban ayının onbeşinci gecesine tesadüf eden bir gecede; sonsuz rahmet ve mağfiret sahibi olan Yüce Yaratıcı insanlığa “Berat Gecesi” ile büyük bir lütuf ve ikramda bulunulduğunu kaydeden Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, "Günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşma anlamlarına gelen bu müstesna gecede Kur’an-ı Kerim, Levhi mahfuzdan bir bütün olarak dünya semasına indirilmiştir." dedi.

Müftü Doğan mesajında şunları kaydetti: Beni Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısınca rahmetin bol olacağı, ve inananların affedileceği müjdesinin verildiği, Allah’ın izniyle yedi kat semadan meleklerin inip mağfiret dileyenlere, rızık isteyenlere, dertlerine derman arayanlara toplu davetin yapıldığı bu gecede Cenab-ı Hak; kendisine yönelip af dileyen mü’minleri bağışlayarak Kurtuluş Beratı verecektir.

Bu gece İslam Ümmeti olarak İki Cihan Güneşi’nin duasıyla ellerimizi açıp, iki damla göz yaşı akıtıp hep beraber  Yüce Yaratıcının Rahmet ummanına açılalım.

“Ya Rabbi! Azâbından affına sığınıyor, gazabından rızana iltica ediyoruz. Senden yine sana sığınıyoruz. Hiç bir senâyı, senin nefsine olan senaya denk saymıyoruz.”diyerek bu gecede Rabbimizden Kurtuluş Fermanımızı talep edelim.

Gelecek yıl "Berat Gecesi" ne bir kez daha ulaşıp, bir Ramazan daha yaşayabilir miyim; Mahşer yolculuğuna çıkmadan önce hesapları bir kere daha gözden geçirip, varsa borçlarımı ödemek için vakit bulabilir miyim bilinciyle hareket edip, sonunda eyvah diyeceğimiz şeylere başında eyvallah demeyelim.

Bu gece hürmetine dargınlar barışmalı, küskünler konuşmalı, yüzler birbirine gülümsemeli, çatık kaşlar düzelmeli, yumruk eller çözülmeli, kalplerdeki buzlar erimeli. Eller kenetlenmeli, beraberce güzelliklere yürünmelidir.

Ellerin açılacağı, Kur’an’ların okunacağı, duaların edileceği kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandilinin, başta İslam alemi ve Rizeli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, inanan gönüller olarak İlahi beraate erenlerden olmayı Cenab-ı Haktan ümit  ve niyaz ediyorum.