Rize Muhtarlar Derneğinden 10 Muhtar Daha İstifa Etti

Rize Muhtarlar Derneğinden 10 Muhtar Daha İstifa Etti
Rize Muhtarlar Derneğinde sular durulmuyor. Geçtiğimiz ay derneğe üye 14 köy ve mahalle muhtarının dernekten istifa etmesinin ardından 10 muhtar daha dernekten istifa etti ve istifa eden muhtar sayısı 24’e ulaştı.

Rize’de Merkeze bağlı mahallelerde nüfusun en fazla olduğu ilk üç mahalle olan Müftü (11.105), Gülbahar (10.599) ve Tophane (9.094) Mahalle Muhtarlarının da aralarında yer aldığı 14 mahalle ve köy muhtarının geçtiğimiz ay Rize Muhtarlar Derneğinden istifa ederek Rize Merkez Muhtarlar Derneğine geçmesinin ardından 10 mahalle ve köy muhtarı daha Rize Muhtarlar Derneğinden istifa ederek Rize Merkez Muhtarlar Derneğine geçti.

Rize Muhtarlar Derneğinden geçtiğimiz ay istifa eden Engindere, Müftü, Tophane, Pehlivantaşı, Gülbahar, Eminettin, Çorapçılar, Dağınıksu, Paşakuyu, Taşlıdere, Taşlıkköy, Söğütlü, Reşadiye ve Değirmendere Muhtarı’na Kale, Çiftekavak,Fatih Mahallesi ve Kendirli Beldesi Orta Mahalle Muhtarı ile Uzunköy, Derebaşı, Köprülü, Kurtuluş, Zincirliköprü ve Yenidoğan Köyü Muhtarları da eklendi.

Son istifalarla beraber Rize Muhtarlar Derneğinden istifa ederek Rize Merkez Muhtarlar Derneğine üye olan Rize Belediyesi sınırları içerisindeki mahalle muhtarlarının temsil ettiği nüfus 50 bini aşarken, diğer mahalle ve köy muhtarlarıyla beraber ise istifa eden muhtarların temsil ettiği nüfus 70 bin dolayında gerçekleşti.

Öte yandan üst üste yaşanan istifalarla beraber kentte nüfus yoğunluğunun olduğu mahalle ve köy muhtarlarını kaybetmeye devam eden  ve temsil ettiği nüfusta büyük düşüş yaşayan Rize Muhtarlar Derneğinde yaşanan istifaların devam edeceği belirtildi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize’de Muhtarlar Derneğinde Şok İstifalar