Rize Saadet'te Temayül Heyecanı Yaşandı

Rize Saadet'te Temayül Heyecanı Yaşandı
Saadet Partisi Rize Teşkilatlarında temayül heyecanı yaşandı. Temayülde Rize Milletvekili Aday Adayları kendilerini partililere ve basına tanıttı.

Rize İl Başkanlığı binasında gerçekleşen temayül yoklamasına Genel Merkez yetkililerinden Genel İdare Kurulu Üyesi Muhyittin Yıldırım, Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Uzun, İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Milletvekili Aday Adayları Cemil Çolak, Sait Eksilmez, Bilal Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri, İl, ilçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Belde Başkanları katıldı.

Oylamaya başlamadan birer konuşma yapan aday adayları duygu ve düşüncelerini partililerle paylaştı. Oylama sonuçları ise Saadet Partisi tarafından basınla paylaşılmadı.

Temayül yoklamasında kürsüye gelen Saadet Partisi Rize Milletvekili Aday Adayı Cemil Çolak, Teşkilatların isteği ve kamu oyunun teveccühü doğrultusunda aday adayı olduğunu, Rize’nin Erbakan’a hep sadık kaldığını ve Erbakan’ın gönlünde özel bir yerinin bulunduğunu  belirterek,“Teşkilatımızın isteği ve kamu oyunun teveccühü ile aday adayı olduk. Sokağa çıkacağız ve çalışacağız. Rize tarihinde görmediği bir seçim yaşayacak.  Sevgi, saygı ve sadakatle çalışacağız. Rize hiçbir fırtına ve kasırgaya aldırış etmeden dimdik ve sarsılmadan durmuştur, davaya sadık olmuştur.  Diğer yaşadığımız fırtınalarda olduğu gibi son fırtınada da Rize hocasına sadakatini göstermiş, hocamız Rize’nin fikrini sorduğunda Rize teşkilatlarımız hep beraber, tüm varlığıyla hocamızın yanında yer almış ve tüm imzaları eksiksiz ve ilk gönderen il olmuştur. Ve böylece Erbakan hocamızın taltifine mazhar olduk, hocamızın gönlünde güzel bir yerimiz oldu” dedi.

Konuşmasında “Biz bu güne kadar çok çalışmalar yaptık. Ama bu çalışmaları hep beraber yaptık. Allah’ımız diyor ki; “sizden bir iyilik hasıl olduğunda benden bilin, bir kötülük hasıl olduğunda da nefsinizden bilin”.  Bir çok güzel çalışma yaptı, bunları bize yaptır Allah (c.c)’tır” diyen Cemil Çolak, “İlçe Başkanlığı yaptığımız zamanda, il başkanı olduğumuz zamanda çok güzel çalışmalar yaptık teşkilatlarımızla. En son seçimde 22 yerde seçime girdik. Hocamız vefat etmeden evvel ki en son görüşmemizde kendisine şunu söyledim, muhterem hocam, her zaman Hemşin ve Çamlıhemşin’i sorardınız, arkadaşlarımızla beraber Hemşin ve Çamlıhemşin’i kurduk ve binalarını tuttuk dedim. Hocamız bu sunumumuz üzerine tebessüm etti” ifadelerini kullandı.

Temayül yoklamasında partililere hitap etmek için kürsüye gelen Saadet Partisi Rize Milletvekili Aday Adayı Bilal Öztürk, Erbakan’ın surda bir gedik açtığını, büyük mücadeleler verdiğini ve tarihe ismini altın harflerle yazdırdığını ifade ederek, “Surda bir gedik açmak kolay bir iş değildir. Yolda yürümek çok zahmetli bir iş değildir. Fakat o yolu açmak büyük ve zahmetli bir iştir.  Hocamızın bu büyük yolu açarken, nasıl mücadeleler yaptığını görenler, bilenler de ifade ettiği gibi, hocamızın ismi tarihe altın harflerle yazılacaktır. Tarih bir gün hakikatin değerini verecektir. Ama her şeyin bir günü ve vakti vardır. Bu hocamızın vefatıyla başlamıştır ve çığ gibi büyüyecektir. Hep öyle olmuştur, değerlerin kıymeti yaşadığı dönemde anlaşılamamış, ama o değerler bu dünyadan göçüp gittiği zamanda  geride kalanlar tarafından daha iyi anlaşılmışlardır.  Çünkü onlar o günü kurtarmaya çalışmamışlardır. Hep ileriyi, daha sonrasını, yüz yıl sonrasını, iki yüz yıl sonrasını hedeflemişlerdir.  Yarın yeni bir dünya, adil bir dünya kurulduğunda onu kuran kişiler geriye baktığında hep hocamızı görecektir. Çünkü bu çalışmaların temelini hocamız atmıştır” dedi.

“Erbakan hocamız bu çalışmaları yaptı ve ahirete göçtü, ama bedenen. Biz inanıyoruz ki ruhaniyetiyle hep bizimle beraber, bizim yanımızda olacaktır, bizlerde onu hiçbir zaman unutmayacağız” diyen Bilal Öztürk, “Bu seçimler hem ülkemiz hem de dünya için çok önemlidir. İslam ülkelerinde yaşanan son gelişmeler bu sözümüzü doğrular mahiyettedir. Şuanda Ortadoğu kaynıyor, İslam ülkeleri birer birer halk ayaklanmalarıyla rejim değişikliklerine gidiyor. Avrupa bu gelişmelere sessiz kalmıyor, müdahale ediyor ve çok yakından takip ediyor. Şimdi soru şu yeni bir dünya kurulacak, ama bu yeni dünyayı kim kuracak? İşte ona biz karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ RİZE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI KİMDİR?

CEMİL ÇOLAK Kimdir?

cemil-colak.jpg

04.09.1965 Rize Merkez Çaycılar Köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Rize Merkezde tamamladı.  1992 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Yatılı yaz Kur’an Kurslarında dini eğitim gördü.

Rize Spor altyapısından yetişerek başta Rize Spor, 3. Ligde Çayeli Spor ve muhtelif 2. Ve 3. Lig kulüplerinde futbolculuk ve antrenörlük yaptı.   Bir dönem sözleşmeli öğretmenlik yaptıktan sonra  kamuda muhtelif görevlerde bulundu.  Akaryakıt ve inşaat sektöründe ticaret yapmaktadır.

1992 yılında Refah Partisi Merkez İlçe Yönetiminde  yönetim kurulu üyesi, Fazilet Partisi Kurucu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı, Saadet Partisi Kurucu Merkez İlçe Başkanlığı, iki dönem Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı ve iki dönem Saadet Partisi İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Milli Görüş partilerinin her kademesinde görev yaptı.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bilal Öztürk Kimdir?

bilal-ozturk.jpg

1978 Rize’de doğdu.  İlk, orta ve lise tahsilini Rize’de tamamladı. Rize İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. Uzun yıllar Radyo ve Televizyon programcılığı ve gazetecilik yaptı. Selam Fm, Radyo 2000’de radyo programcılığı ve  kanal 2000’de Anchormanlik ve Haber Müdürlüğü  yaptı. İstanbul’da bölgesel yayın yapan bir çok radyoda radyo programcılığı yaptı. Kısa bir dönem Kanal 7’de bulundu. Daha sonra uzun yıllar Çay Tv’de programlar yaptı.

Milli Gençlik Vakfı’nda ve Anadolu Gençlik Derneği’nde çeşitli görevlerde bulundu.  Refah Partisi İl Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Üyeliği, Saadet Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Saadet Partisi Halkla İlişkilerden Sorumlu  İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Rize’de ve Bursa’da bir dönem ticaret yaptı. Halen market sektöründe işletme sahibi olarak ticaret yapmaktadır.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

SAİT EKSİLMEZ Kimdir?

sait-eksilmez.jpg

1956 Rize-Ardeşen’de  Doğdu.1979 yılında Rize İmam Hatip Lisesini bitirmekle beraber okul yıllarında  M.T.T.B de aktif faaliyetlerde bulundu. 1984 yılında Refah Partisinde  aktif siyasete başladı.
Refah Partisi Ardeşen İlçe yönetim kurulu üyeliği, Refah Partisi Hopa İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi Ardeşen Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 7 yıl Ardeşen İlçe Başkanlığı Görevini yaparken aynı zamanda 4 dönem de Genel Merkez Büyük Kongre Delegeliği yaptı.

1992 yılında Artvin’in Hopa İlçesinde inşaat şirketi kurdu ve müteahhitlik yaptı. Aynı zamanda Fazilet Partisi Hopa Belediye Başkan adayı oldu. 

Siyaset ve Ticaretle meşgul olurken eğitimi ihmal etmedi. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Ön lisana kayıt yaptırdı ve şuan 2. Sınıf öğrencisi olarak üniversiteye devam etmektedir.

İnşaat müteahhitliğine devam edip, emekli, evli ve 6 çocuk babasıdır.