Rize Sağlık Müdürlüğünden Hayırsever Vatandaşlara Çağrı

Rize Sağlık Müdürlüğünden Hayırsever Vatandaşlara Çağrı
Rize Sağlık Müdürlüğü, evde sağlık hizmeti alan hastaları için hayırsever vatandaşlardan destek bekliyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, evde sağlık hizmetleri uygulamaları kapsamında hastalara tıbbi hizmetin yanında ihtiyaç duyulan cihaz ve malzemelerin karşılanması konusunda da destek verdiklerini söyledi.

Sağlık hizmetinin yanında hastaların en çok ihtiyaç duyduğu malzemelerin ayarlanabilir hasta karyolaları olduğunu belirten Tepe, “Bu karyolalar yatağa bağımlı hastaların yatak yaralarının önlenmesinden beslenme durumunda rahat ettirilmesine kadar birçok kolaylık sağlamaktadır. Şuana kadar 750 yatalak hastanın karyola ihtiyacı karşılanmıştır” dedi.

Tepe, “Öncesinde ilimizde yeni hastanelerin açılması esnasında 82. Yıl Devlet Hastanesi yeni yapılan Rize Devlet Hastanesine taşınırken, yine Pazar ve Ardeşen Devlet Hastaneleri Kaçkar Devlet Hastanesine taşınırken geride kalan karyolalar ile hayırseverlerden almış olduğumuz tüm karyolaları dağıttık. Ancak hasta ve hasta yakınlarımızdan çok yoğun bir talep var. Halen 750 hasta karyolasını dağıtmamıza rağmen sırada bekleyen 50 hastamız daha var. Her geçen gün de bu sayıda artmaktadır.” diye konuştu.

mustafa-tepe-rize-il-saglik-muduru-003.jpg

Mucize değil, yatak bekliyorlar

Bu konuda destek bekleyen birçok hastalarının daha olduğunu belirten Tepe; “Onlar yaşamlarının geri kalan kısmını yatakta geçirecekler. Bizden bekledikleri mucize değil yalnızca bedenlerinin rahat etmesini sağlayacak bir karyoladır. Bu uygulamamıza destek amacıyla ilimizde hayırsever vatandaşlarımızı ve özel kuruluşlarımızı destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

Tepe, “Verilen karyolalar hasta iyileşince veya vefat edince geri alınıp, sırada bekleyen yatalak hastalarımıza teslim edilmekte, böylece karyolaların çürüyünce kadar hizmet vermesi sağlanmaktadır.” diye belirtti.

Tepe “Özellikle hayırsever iş adamlarımızdan böylesine rağbet gören bir alanda ihtiyacı karşılamak üzere ortalama maliyeti bin lira olan bu hasta karyolalarından müdürlüğümüze bağışlanmasını önemle istiyoruz. Bağışta bulunan hayırseverlerimiz eğer arzu ederlerse isimleri karyolalara isimleri yazılabilecektir. Ayrıca bugüne kadar bağışta bulunan hayırseverlerimize de tüm hastalarımız adına teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

rizede-saglik-mudurlugunden-hayirsever-vatandaslara-cagri.jpghasta-yatagi.jpg