Rize Şahika'dan Dünya 3.'lüğü

Rize Şahika'dan Dünya 3.'lüğü
Rize Şahikalı öğrencinin projesi dünya 3’üncüsü seçildi.

Ankara’da yapılan “Düş Çizgisi 8. Uluslararası Tasarım Olimpiyatları Proje Yarışması”nda Rize Özel Salih Kalkavan İlköğretim Okulu öğrencisinin yaptığı “Katlanabilir Mangal” projesi dünya 3’üncüsü seçildi.

Okul Müdürü İsmail Akgül, “Tasarlanacak Çok Şey Var” sloganıyla geçtiğimiz haftasonu Ankara’daki Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda yapılan yarışmalarda 34 ülkeden 111 projenin sergilendiğini söyledi.

rize-sahikadan-dunya-3.lugu-1.jpg

Akgül, Özel Salih Kalkavan İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencilerinden Eflal Kopuz tarafından yapılan ve okulun resim öğretmenlerinden Fatmanur Saka koordinesinde hazırlanan “Katlanabilir Mangal” projesi ile yarışmalarda boy gösterdiklerini ifade ederek, “Dünya genelinde, 34 ülkeden 3 bin 494 projenin başvuru yaptığı yarışmalarda 111 proje sergilenmeye değer bulundu. Biz de hazırladığımız proje ile dünya 3’üncüsü olduk. Kazandığımız bu üçüncülük ile ilimizin adının dünyaya duyurmanın sevincini yaşıyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kendilerine 3’üncülük getiren projeleri hakkında da bilgiler veren Akgül, şöyle dedi: “Katlanabilir mangal sayesinde mangalı taşımak, kurmak ve güvenli bir şekilde saklamak gibi birçok işi artık çok kolay yapıyorsunuz. Bu mangal sayesinde dilediğimiz yere mangalımızı rahatça elimizde taşıyabilir, katlanabilir tasarımı ve küçük boyutlarıyla aracımıza rahatça sığdırabiliriz. Ayrıca hızlı kurulumuyla çabucak kurabilir, zamandan tasarruf yapabiliriz. Az maliyetli bu tasarımın özellikle mangal severler tarafından büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz.”

rize-sahikadan-dunya-3.lugu-2.jpg