Rize Sahil Cami Eğitim Kompleksi Açıldı

Rize Sahil Cami Eğitim Kompleksi Açıldı
Rize’de 4 yaşından 84 yaşına kadar olan vatandaşların eğitim görebileceği "Eğitim Kompleksi" Rize Merkez Sahil Camii'nde törenle hizmete açıldı.

Kur'an kurslarında yaş sınırının kalkmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” ve “Kur’an Kursları ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği” çerçevesinde Rize Merkez Sahil Camii’nde, içinde 4-6 yaş grubu çocuklar ile her yaş grubuna yönelik gündüzlü kadın ve erkek Kur’an Kursu bulunan Eğitim Kompleksi’nin açılışı gerçekleştirildi.

AÇILIŞA AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

Açılış törenine Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Meclis Başkanı Hakan Gültekin, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, hayırsever işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

sahil-camii-egitim-kompleksi-acilis-toreni-2.jpg

Açılış öncesi İl Müftüsü Yusuf Doğan yaptığı konuşmada, “Gelen yoğun talep üzerine okul öncesi yaş grubu için Başkanlığımız ‘Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi’ çalışmalarını başlattı. Uygulama 2013-2014 eğitim-öğretim yılında pilot olarak sadece 10 il’de başlatıldı. Bu iller arasında Rize’nin de bulunması bizi şu anda açılışını gerçekleştirdiğimiz bu eğitim kompleksini meydana getirmeye sevk etti. Kompleks içinde her yaş grubuna yönelik gündüzlü kadın ve erkek Kur’an Kursu sınıflarımız da mevcuttur. Bu eğitim kompleksini inşa ederken desteklerini bizden esirgemeyen başta Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı’ya, Rize Milletvekillerimiz Nusret Bayraktar ve Hasan Karal’a, Sayın Valimiz Nurullah Çakır’a, Belediye Başkanımız Halil Bakırcı’ya, Rizeli İşadamlarımızdan Ali Rıza Reyhanoğlu, Mustafa Mercan ve ismini sayamadığımız hayırsever vatandaşlarımıza, Sahil Camii görevlilerine ve kurs hocalarımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

yusuf-dogan-sahil-camii-egitim-kompleksi-acilis-toreninde-konusma-yaparken.jpg

Rize Valisi Nurullah Çakır ise konuşmasında, “Birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz Sahil Camii Eğitim Kompleksi’nin hayırlı olmasını temenni ediyor ve burada eğitim görecek olan her yaştaki insanımıza başarılar diliyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın da hayırlara vesile olması dileklerimle, başta İl Müftümüz Yusuf Doğan olmak üzere, emeği geçen din görevlilerimize ve hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Vali Çakır, engelliler ve yaşlılar için yapılan asansöre binerek, artık ibadet yapabilmek için hiçbir engelin kalmadığına dikkat çekti.

nurullah-cakir-sahil-camii-egitim-kompleksi-acilis-toreninde-konusma-yaparken.jpg

Protokol konuşmalarının ardından açılış için kurdele kesilerek eğitim kompleksinin sınıfları gezildi.

sahil-camii-egitim-kompleksi-acilis-toreni-1.jpg

sahil-camii-egitim-kompleksi-acilis-toreni-3.jpg