Rize, Sarıkamış Şehitleri İçin Tekbirlerle Yürüdü

Rize, Sarıkamış Şehitleri İçin Tekbirlerle Yürüdü
Rize'de Sarıkamış Şehitleri'ni anmak için yürüyüş ve tören düzenlendi.

Rize'de, "Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı" anma etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor Rize İl Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi. Rize Gençlik Merkezi önünden yürüyüşe başlayan grup, Ay-yıldızlı bere ile "Sarıkamış şehitleri" yazılı kırmızı-beyaz atkı ve eldivenler takarak Türk bayrağı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Türkiye’nin 81 ilinde Gençlik ve Spor Bakanlığının Sarıkamış Şehitlerini anmak için organize ettiği Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü, Rize Valiliği himayesinde, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Rize Belediyesi ve İl Garnizon Komutanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirildi.

Rize Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüşe Rize Vali Vekili Mehmet Kurt, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz, Emre Nebioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Trabzon Büyük Şehir Belediyesi Mehteran Takımı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

rize,-sarikamis-sehitleri-icin-tekbirlerle-yurudu-001.jpg

Sarıkamış harekatının 101. Yılı dolayısı ile ülke genelinde gerçekleştirilen yürüyüşlerin bir ayağı da ilimizde gerçekleştirildi. Günün erken saatlerinde Rize Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşte, savaş sırasında Allah’u Ekber Dağlarında Rizeli dedelerimizin de aralarında bulunduğu 90 bin asker için vatandaşlar tek yürek oldu.

Ellerinde pankartlar, dilerinde dua ve tekbir sesleri ile Cumhuriyet caddesi güzergahı üzerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde yürüyüş yapan vatandaşlar teröre lanet yağdırırken tekbir sesleri Rize sokaklarını inletti.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında Sarıkamış Şehitleri için bir anma programı düzenlendi. Protokol ve vatandaşların hazır bulunduğu alanda saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemi ile ilgili Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından anma programı Mehteran takımının gösterisi ve İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından yapılan dua ile son buldu.