Rize Satranç şampiyonları belli oldu

Rize Satranç şampiyonları belli oldu
Rize'de 2012-2013 Okul Sporları faaliyet programında yer alan Satranç il birinciliği turnuvası Öğretmen Evi salonunda yapıldı.

İl birinciliği turnuvasında minikler, küçükler, yıldızlar  ve gençler kategorisinde geniş bir katılım ile sağlandı. Satranç sporuna  genç öğrenciler tarafından verilen önem, kalabalık katılım ile bir kez daha ortaya kondu.

3 gün boyunca devam eden müsabakalarda minikler kategorisinde Berat Uzun birinci olurken (Cumhuriyet İlköğretim Okulu) , ikinciliği Furkan Kaymak (Taşlıdere Gazi İlköğretim Okulu), üçüncülüğü ise Alperen Kara, (Çayeli Beyazsu Ortaokulu) aldı.

Küçükler kategorisinde ise; Enes Kabil birinciliği elde ederken ( İstiklal Orta Okulu), ikinciliği Hakan Kılıç, üçüncülüğü ise Üzeyir Ekrem Beyazal (Çaykur Orta Okulu) elde etti.

Yıldızlar kategorisinde (Şahika Orta Okulu) Muhammet Cihan birincilik madalyasını , (Çaykur Orta Okulu) Oğuz İsmailoğlu ikincilik madalyasını , (Ardeşen M. Karaoğlu ilköğretim Okulu)  Bertuğ Melekoğlu üçüncülük madalyasını aldı.

Gençler kategorisinde birinciliği Onur Yazıcı (Ardeşen Fener Lisesi), ikinciliği Abdülkerim Sarıhan (Güneysu Ş.K.M. Anadolu Öğretmene lisesi), üçüncülüğü Şerif Şahiner (Tevfik İleri Anadolu Lisesi)  aldı.

rize-satranc-il-birinciligi-turnuvasi-yapildi-4.jpg

rize-satranc-il-birinciligi-turnuvasi-yapildi-2.jpg

rize-satranc-il-birinciligi-turnuvasi-yapildi-3.jpg

rize-satranc-il-birinciligi-turnuvasi-yapildi-1.jpg